Stelian Bujduveanu, viceprimarul general al Capitalei, a declarat pentru wall-street.ro că Piața George Enescu ar putea fi transformată în zonă pietonală pe întreaga perioadă a verii.

Viceprimarul Bucureștiului a anunțat, la deschiderea Romanian Design Week, că are ceea ce a descris drept un "teaser": Piata George Enescu ar putea deveni zonă pietonală pentru perioade mai lungi de timp, nu doar în unele week-end-uri din programul străzi deschise. Zona ar urma să devină un "hub cultural".

Din informațiile obținute de wall-street.ro, se pare că ar exista deja un plan în ceea ce privește amenajarea zonei din fața Ateneului Român și până la strada Ion Câmpineanu. Restricțiile de circulație s-ar putea aplica in sezonul cald. Există inclusiv varianta introducerii lor de la 1 iulie anul curent.

Prin urmare, parcarea din fața Ateneului ar putea fi restrânsă sau închisă pe timpul verii, pentru diverse activități culturale în Piața George Enescu. Pe termen lung se ia în calcul construcția unei parcări subterane și chiar a unui pasaj. Pentru a închide zona pentru traficul rutier, ar urma să fie instalate balize.

Potrivit surselor wall-street.ro, șoferii vor putea în continuare parca mașinile în parcarea din fața clădirii Ministerului de Interne.

Zona ar putea fi încadrată și la "zone cu emisii scăzute" - care tocmai au fost reglementate într-un proiect de lege inițiat de Guvern și care a trecut de Parlament. Ar fi printre puținele care s-ar preta la a deveni pietonale pe termen mai lung în București.

Străzi deschide - București - evenimentul care deschide străzile pentru pietoni

Cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei –„Străzi deschide - București, Promenadă Urbană” a fost reluat la finele lunii aprilie, ocazie cu care bucureștenii s-au putut plimba liberi pe Calea Victoriei, una dintre cele mai importante artere ale orașului.

”Din 29 aprilie și până în 8 octombrie, străzile din centrul orașului vor deveni zone exclusiv pietonale și vor găzdui numeroase evenimente artistice și educaționale, realizate în colaborare cu teatre, instituții culturale, operatori independenți și artiști”, anunța la finele lunii aprilie primarul Bucureștiului, Nicușor Dan.

Dacă nu știți ce să faceți în acest weekend în București, puteți citi recomandările noastre pentru activitățile din Capitală, dominate de evenimentele organizate sub egida „Noaptea Muzeelor”.

Sursa foto: Shutterstock / LCV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri