Mașina de spălat vase este un electrocasnic foarte util în fiecare locuință. Poate vă doriți să economisiți timp și să vi-l petreceți relaxându-vă la un film, sau poate la o plimbare cu familia, în loc să spălați vasele la mână. Acum, acest lucru este mai simplu ca niciodată. În rândurile ce urmează vă vom prezenta funcționatățile unei astfel de mașini, pentru a vă ajuta să luați decizia corectă pentru căminul dumneavoastră.

Detergenții folosiți la spălarea vaselor sunt dăunători pe lungă durată pielii fine și mâinilor catifelate ale doamnelor. Dacă nu folosiți mănuși și aveți un detergent puternic, riscați să vă alegeți cu arderi locale și decojiri la nivelul pielii. Însă, datorită evoluării tehnologiei, acum există mașini de spălat vase ce vă pot face viața mai ușoară. Dacă v-a displăcut dintotdeauna să spălați manual sau vreți să vă petreceți timpul liber în compania persoanelor iubite, acest electrocasnic este o alegere inspirată. Înainte de achiziție, totuși, luați în considerare și consumul pe care acesta îl va aduce. Atât cel electric, cât și cel de apă. Vă puteți orienta după etichetele găsite pe aparate, sau după descrierile produselor din online. Acum, haideți să trecem la funcționalitățile mașinilor de spălat vase.

Mașinile de spălat vase sunt de două tipuri: clasice și incorporabile. De cele mai multe ori, cele incorporabile primează când vine vorba de alesul mașinii potrivite, deoarece se pot masca și asorta frumos în bucătărie, puse sub blat, în locul unui dulap. Există, însă, o mică diferență între cele două. Și anume, mașinile de spălat vase clasice vin cu o capacitate de până la 10 seturi, pe când cele incorporabile, mai moderne, pot acomoda peste 12 seturi. La ce ne referim când spunem „seturi”? La numărul total de tacâmuri și vase folosite la o masă obișnuită: o furculiță, un cuțit, o lingură și o linguriță, un bol, o farfurie de aperitiv și una de fel principal, un pahar și o ceașcă. Cu cât mai mare capacitatea mașinii de spălat, cu atât mai folositoare. O altă funcționalitate a acestor electrocasice este programul de spălare. După ce așezați vasele pe grilajul special, puteți activa unul dintre programe, cum ar fi cel destinat protecției sticlei, care folosește jet de apă și temperaturi adecvate în spălare, sau cel pentru curățare intensivă, perfect pentru oalele și tigăile cu grăsime greu de eliminat. Nu uitați de detergent. Multe brand-uri de mașini de spălat vase oferă o cutie de tablete pentru curățare cadou. Puteți să continuați să folosiți aceeași formulă de detergent pe tot parcursul utilizării mașinii, sau să optați pentru variante de tablete anticalcar sau cu spumă din belșug. Alte tipuri de programe de spălare mai sunt cele rapide, pentru vase puțin murdare, cele normale, pentru vasele de după un prânz obișnuit, sau cele baby, pentru igienizarea și sterilizarea produselor pentru bebeluși: biberoane, suzete, castroane, lingurițe de silicon, ceșcuțe.

O ultimă mențiune în articolul de astăzi acoperă dimensiunile mașinii de spălat vase. Dacă alegeți o mașină clasică, nu este nevoie să măsurați spațiul în care vreți să o instalați cu atât de mare precizie. Având până la maxim 60 cm înălțime, o puteți asorta chiar și cu mașina de spălat haine. Necontând atât de mult spațiul în care o încadrați, puteți alege un model obișnuit, de culoare albă. Pe de altă parte, la cea incorporabilă, trebuie să țineți cont de mai multe criterii. Și anume, înălțimea, lățimea și adâncimea măștii de mobilier în care doriți să o instalați. Sfătuiți-vă cu persoana iubită pentru a lua decizia corectă și măsurați cu atenție. Totodată, dacă vă doriți să îl asorați cu mobila de bucătărie, puteți opta pentru un electrocasnic ce permite instalarea unei uși de dulap deasupra. Astfel, mașina de spălat vase va trece neobservată de musafirii dumneavoastră. Veți avea un design al bucătăriei complet, ce nu va deranja privitorii. Dacă luați în considerare toate informațiile pe care le-ați aflat și răsfoiți mediul online pentru mai multe recomandări, suntem siguri că veți reuși să faceți cea mai inspirată alegere.

Am ajuns la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos. Cu o mașină de spălat vase potrivită vă veți putea bucura de mai mult timp liber alături de cei dragi.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri