Bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Ministrul Apărării, Angel Tilvăr, a confirmat informația pentru Antena 3 CNN.

UPDATE 14:30: Bucăţile de dronă găsite pe teritoriul României ar putea sa fie mai vechi şi să nu provină de la atacul aerian rusesc asupra portului ucrainean Izmail, transmit surse guvernamentale.

Conform acestora, bucata se află la 100 de metri de apă, într-o zonă cu vegetaţie abundentă, conform Agerpres.ro.

Elemente care ar putea aparţine unei drone au fost descoperite în Deltă, iar provenienţa acestora va fi investigată, ministrul Apărării Naţionale se află la faţa locului, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu.

Potrivit primelor informaţii, obţinute în exclusivitate de Antena 3 CNN, mai multe bucăţi dintr-o dronă folosită de Rusia pentru atacurile asupra unor ţinte din Ucraina au fost găsite în România, ceea ce înseamnă că drona s-a prăbuşit pe teritoriul României.

Descoperirea a fost făcută în judeţul Tulcea, în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina, după atacurile de noaptea trecută asupra porturilor de la Dunăre ale Ucrainei.

Citește materialul integral pe Antena 3 CNN.

Un oficial ucrainean afirma zilele trecute că drone rusești au căzut pe teritoriul României. Ministrul român al Apărării a negat incidentul.

La acel moment, ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a reacționat pe Facebook: ”Infirm în mod categoric informațiile apărute în spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României. Structurile cu responsabilități ale MApN au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României. Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.Atacurile Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.”

Sursa foto: Oleg Nikolenko/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri