Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au descoperit 3.487 de proiectile şi dispozitive explozive pe un teren din municipiul Râmnicu Sărat, fiind vorba despre cel mai mare depozit de muniţie subteran identificat în ultimii ani pe raza judeţului, relatează Agerpres.

Potrivit ISU Buzău, o parte dintre proiectile au fost descoperite iniţial de către angajaţii unei societăţi care efectuau lucrări de excavare.

"Anul 2024 a debutat cu o misiune considerabilă pentru echipajul pirotehnic al ISU Buzău. În această dimineaţă, în timp ce efectuau lucrări de excavare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, angajaţii unei societăţi au descoperit ceea ce păreau a fi proiectile îngropate provenite, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial. Lucrările s-au oprit iar muncitorii au apelat serviciul unic de urgenţă 112. Sosiţi la faţa locului, pirotehniştii buzoieni au demarat în siguranţă procedurile de asanare a terenului, identificând pe parcursul a patru ore un număr impresionant de proiectile şi dispozitive explozive", informează ISU Buzău.

În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, pirotehniştii au identificat peste 3.400 de proiectile.

"Pe timpul cercetării amănunţite a zonei, specialiştii au identificat 3.487 obiecte de muniţie, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniţie subteran identificat în ultimii ani pe raza judeţului Buzău. Ulterior întocmirii documentelor la faţa locului, echipajul pirotehnic al inspectoratului a transportat muniţia în condiţii de siguranţă la depozitul special destinat, unde va rămâne până la executarea procedurilor de distrugere”, a relatat ISU Buzău.

„Atenţionăm populaţia că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ NU implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare", a transmis inspectoratul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri