Zeci de agricultori şi transportatori din Sălaj au protesat, pentru a treia zi consecutiv, circulând cu viteză redusă cu utilaje agricole, TIR-uri, autobasculante, maşini de mare tonaj şi autoutilitare pe străzile din Zalău, informează Agerpres.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită, marţi seara, de conducerea Instituţiei Prefectului.

"În cadrul întâlnirii, reprezentanţii protestatarilor şi-au prezentat revendicările şi au înmânat conducerii Instituţiei Prefectului listele cu solicitările pe care le au, documente ce vor fi înaintate Guvernului", se arată, miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului Sălaj.

Potrivit sursei citate, atât prefectul Dari Toma, cât şi subprefectul Florin Florin şi-au exprimat întreaga disponibilitate pentru dialog, făcând totodată un apel la calm şi respectarea legii în eventualele acţiuni viitoare de protest.

În același timp, Vama Urziceni, de la frontiera cu Ungaria, a fost blocată, miercuri, cu tractoare de către fermieri, la faţa locului fiind aşteptat prefectul judeţului Satu Mare, Radu Roca pentru a discuta cu ei.

Fermierii şi-au oprit tractoarele pe drumul naţional pe DN 1F, circulaţia rutieră fiind blocată.

"Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers ale DN 1F, în Vama Urziceni, judeţul Satu Mare, din cauza autovehiculelor transportatorilor care protestează", precizează sursa citată.

Prefectul Radu Roca se s-a deplasat la faţa locului şi a discutat cu fermierii pentru a debloca drumul.

Totodată, peste 1.100 de camioane aşteaptă să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Porubne - Siret, au declarat reprezentanţii autorităţilor vamale ucrainene, conform Agerpres.

Potrivit surselor citate, pe teritoriul ucrainean coloana de maşini de mare tonaj care urmează să facă formalităţile de ieşire din Ucraina şi intrare în România se întinde pe câţiva zeci de kilometri.

Niciun camion nu a tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, între Ucraina şi România, începând de luni după-amiază, ca urmare a protestului agricultorilor şi transportatorilor români, potrivit datelor transmise, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava (STPF), Alina Petraru.

Traficul pentru automarfare este întrerupt complet pe sensul de intrare în România, arată sursa citată.

"Începând din data de 15 ianuarie 2024, ora 16,15, traficul prin PTF Siret pentru automarfare, pe sensul de intrare în ţară, este întrerupt, din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor", a afirmat reprezentantul STPF.

Sursa foto: Shutterstock / Alexandros

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri