„Ridicarea restricției se impune deoarece activitatea turistică în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei a fost suspendată și, având în vedere necesitatea spitalelor și magazinelor pentru aprovizionare, traseul Ploiești – Brașov pe DN1 este mult mai rapid, iar mărfurile pot ajunge într-un timp mai scurt în localitățile din centrul țării”, se arată în comunicatul emis de UNTRR.

UNTRR susține că din cauza crizei provocate de noul coronavirus, multe țări din Uniunea Europeană au ridicat restricțiile de circulație. Transportatorii cer suspendarea tuturor restricțiilor care nu vizează siguranța rutieră, cum ar fi un pod afectat sau un sector de drum aflat în reparații.

UNTRR solicită Asociației Municipiilor din România (AMR) suspendarea restricțiilor de acces în orașe, pentru a permite aprovizionarea.

„Pandemia de coronavirus a perturbat traficul de mărfuri în toată Europa, înregistrându-se timpi de așteptare de zeci de ore la frontiere. Mărfurile esențiale trebuie sã ajungă cât mai repede în spitale și magazine, astfel că nu se mai impune menținerea anumitor ore destinate accesului în orașe”, se precizează în comunicat.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, fondatã în 1990.

Sursa foto: Pixabay