Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat deschiderea unui nou șantier de lucrări ce vizează modernizarea rețelei de termoficare a Capitalei, pe o magistrală care deservește cartiere importante din Sectoarele 1 și 6.

„Am deschis al 10-lea șantier pentru modernizarea sistemului de termoficare. Acesta se află în zona bretelelor de legătură ale Podului Grant. Este vorba despre Obiectivul 11, unul dintre cele 25 de obiective cu finanțarea nerambursabilă europeană”, a scris primarul general al Capitalei pe Facebook.

Acesta are o lungime de 6.6 km de conductă aferentă Magistralei II-III Grozăvești. La finalul lucrărilor, vor beneficia de modernizarea sistemului locuitorii din sectoarele 1 și 6.

Conducta magistrală care se înlocuiește deservește artere importante precum Bd. Iancu de Hunedoara, Bd. Gheorghe Duca, Bd. Alexandru Ioan Cuza, Bd. Ion Mihalache, Bd. Mareșal Alexandru Averescu, Calea Griviței, Calea Giulești și Calea Plevnei și străzi adiacente acestora.

Șantiere pentru reabilitarea sistemului de termoficare sunt deschise în prezent în toate cele 6 sectoare ale orașului. În total, 77 de km de conductă magistrală vor fi înlocuiți anul acesta doar din fonduri nerambursabile, europene și naționale. La aceștia se vor adăuga și alții lucrați din fondurile locale și ale Termoenergetica, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Anul trecut, au fost schimbați 50 de km de conductă principală, dintre care 26,6 km cu fonduri nerambursabile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri