Cum sustin englezii firmele mici si mijlocii

Guvernul britanic va garanta credite catre firme mici si mijlocii in valoare totala de 20 miliarde lire (23 miliarde euro), in cadrul unui pachet de masuri de stimulare a economiei, dar va continua sa implementeze in paralel un program strict de austeritate, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, incearca sa evite o noua runda de recesiune fara a compromite o campanie de reducere a cheltuielilor publice si a deficitului bugetar.

Programul de creditare ar trebui sa reprezinte "piesa centrala" a raportului de toamna privind bugetul, pe care il va prezenta marti in parlament si care va cuprinde planuri de atragere a catorva miliarde de lire sterline pentru investitii in infrastructura.

Guvernul va garanta imprumuturi catre firme mici si mijlocii pentru a pune capat deficitului de credit care a impiedicat pana acum revenirea economiei britanice.

"Punem la dispozitie 20 miliarde lire pentru programul national de garantare a creditelor, iar suma poate fi extinsa la 40 miliarde lire", a declarat Osborne la BBC.

El a aratat ca dobanzile platite de firme pentru credite vor scadea astfel cu 20%, adica un punct procentual.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri