Guvernul britanic va garanta credite catre firme mici si mijlocii in valoare totala de 20 miliarde lire (23 miliarde euro), in cadrul unui pachet de masuri de stimulare a economiei, dar va continua sa implementeze in paralel un program strict de austeritate, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, incearca sa evite o noua runda de recesiune fara a compromite o campanie de reducere a cheltuielilor publice si a deficitului bugetar.

Programul de creditare ar trebui sa reprezinte "piesa centrala" a raportului de toamna privind bugetul, pe care il va prezenta marti in parlament si care va cuprinde planuri de atragere a catorva miliarde de lire sterline pentru investitii in infrastructura.

Guvernul va garanta imprumuturi catre firme mici si mijlocii pentru a pune capat deficitului de credit care a impiedicat pana acum revenirea economiei britanice.

"Punem la dispozitie 20 miliarde lire pentru programul national de garantare a creditelor, iar suma poate fi extinsa la 40 miliarde lire", a declarat Osborne la BBC.

El a aratat ca dobanzile platite de firme pentru credite vor scadea astfel cu 20%, adica un punct procentual.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Mai leadership-uim și noi?
Setari Cookie-uri