Faptul este si mai surprinzator daca se tine cont ca Thiel nu este un adept al invatamantului superior, fiind unul dintre antreprenorii care sunt de parere ca facultatea este mai mult o pierdere de timp.

Antreprenorul este atat de convins de acest lucru incat a fost de acord sa investeasca in afacerile unor tineri intreprinzatori daca acestia vor renunta la studiile universitare, oferindu-le 100.000 de dolari celor care fac acest pas, mentioneaza CBS News.

Cu toate acestea este surprinzator ca Peter Thiel, al carui motto este “Nu las scoala sa-mi strice educatia”, a fost de acors sa predea la Stanford.

Citeste si:

Mai interesant este ca studentii de la universitate nu s-au simtit jigniti de atitudinea antreprenorului si s-au ingramadit sa ocupe locurile de la curs.

De ce se apuca Thiel de profesorat

Jim O’Neill, directorul Fundatiei Thiel, a marturisit jurnalistilor ca seful sau a demarat aceasta initiativa pentru ca si-a dorit sa se adreseze oamenilor care provin din medii diferite, iar aceasta ocazie de a vorbi cursantilor de la Universitatea Stanford i s-a parut potrivita pentru a discuta despre cultura unui start-up.

In ciuda acestui proiect, Peter nu renunta la ideea sa, si crede in continuare ca studentii care au o idee buna si pun pasiune in ceea ce fac nu au nevoie de scoala pentru a reusi sa puna pe picioare si sa intretina o afacere.