Este un proiect interesant care subliniaza, inca o data, tendintele de globalizare si de adresare a mai multor piete. In spatele 5minutes.to, aplicatie care promite sa ofere clientilor sai prezenta web instant si un design unic, totul in mai putin de 5 minute, se afla un roman, un englez si un american.

Aplicatia permite freelancer-ilor din domenii creative sa realizeze site-uri de prezentare optimizate pentru cresterea profitabilitatii. Folosind 5minutes.to acestia vor putea sa inregistreze o noua adresa web, sa o lege de un cont de hosting, sa creeze un site si o adresa de mail personalizata, dar si sa primeasca tutoriale, backup si update-uri periodice.

Actionarii proiectului sunt Catalin Zorzini, 29 de ani. El conduce un studio de social marketing – Mostash – unde lureaza cu antreprenori romani independenti si companii internationale la campanii de social media.

Joe Nyaggah, 29 de ani, a creat zeci de prezente web pentru branduri de fashion si agentii de design din Los Angeles si a lucrat cu experti online ca Neil Patel de la Kissmetrics sau Andrew Warner de la Mixergy.

Matt Russell are 26 de ani. A inceput sa construiasca site-uri de la 13 ani si la 16 ani si-a lansat prima companie de web hosting.

5minutes.to face parte din prima promotie (2012) a incubatorului londonez Springboard si a primit o investitie de 10 000 de lire. Restul costurilor au fost suportate integral de cei trei antreprenori, din veniturile provenind de la proiecte aflate deja in derulare.

„De-a lungul timpului, in cadrul Mostash.com, am ajutat multi freelanceri si mici afaceri sa isi creeze site-uri de prezentare, iar pe parcurs am invatat care sunt nevoile principale ale acestora si cum se poate scala o astfel de activitate. Ca urmare, ne-am decis sa transformam serviciul intr-un produs si sa il oferim rapid si eficient prin intermediul 5minutes.to”, povesteste Catalin Zorzini inceputurile proiectului.

Principala diferenta dintre 5minutes.to si restul proiectelor similare este ca platforma de fata se adreseaza acelor „creative professionals” (fotografi, ilustratori, copywriteri, web designeri) care prefera sa se concentreze pe propria profesie in loc sa invete cum sa isi creeze un site. In mai putin de 5 minute un incepator isi poate lansa site-ul si poate incepe sa vanda produse sau sa genereze lead-uri pentru serviciile pe care le ofera, considera actionarul roman.

Platforma este conceputa in asa fel incat site-urile create prin ea sunt automat optimizate pentru a genera profit. „Mai mult, 5minutes.to sugereaza automat user-ilor ce fel de actiuni trebuie sa faca (on-site si off-site) pentru a-si creste vizibilitatea in motoarele de cautare si in retelele sociale. Pe scurt, 5minutes.to ofera un proces extrem de simplu, rapid, fun si eficient pentru creativii care au nevoie de un site modern”, considera el.

In prezent, proiectul este intretinut si dezvoltat doar de cei trei fondatori, avand in training un al patrulea membru al echipei care este pregatit pentru suport, astfel incat totul sa fie acoperit in momentul lansarii proiectului.

In acest moment pe 5minutes.to sunt inscrisi aproape 5000 de persoane pentru varianta closed beta care se va lansa la inceputul lui octombrie, urmand ca o varianta public beta sa fie lansata la cateva saptamani distanta.

„Principalele provocari au fost legate de scalabilitate, insa dupa ce am rescris o parte din aplicatie totul merge perfect. In momentul de fata ne pregatim infrastructura pentru a fi capabili sa lansam cateva site-uri pe zi in faza de closed beta”.

Acest material face parte din seria "Diferentiaza-te si inoveaza" despre inovatia in tehnologie si este creat impreuna cu How to Web, cel mai important eveniment dedicat tehnologiei si web-ului din Sud-Estul Europei. How to Web 2012 se desfasoara pe 7-8 octombrie in Bucuresti si va aduce impreuna peste 800 de participanti si 30 de vorbitori internationali. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul conferintei.

Cum ti se pare proiectul celor trei? Consideri ca va avea succes? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri