MINUTUL ANTREPRENORIAL: Ca antreprenor, faci greseli in fiecare zi

"Minutul antreprenorial" este rubrica din cadrul Start-Up Wall-Street, o emisiune cu si despre antreprenori, in care discutam despre cultura esecului in afaceri. Raspunde Dan Cirstea, managing partner al United, agentie de marketing specializata pe centre comerciale.

“Ca antreprenor, faci greseli in fiecare zi. Am 13 ani de cand fac afaceri si mi se intampla sa gresesc in fiecare zi. Micile erori sunt elemente care fac parte din viata. Doar atunci cand am deschis propria firma am facut vreo 10 greseli (..) Este foarte important sa simti ca antreprenoriatul este ceva viu. Important e, in primul rand, sa nu te opresti dupa primele greseli si, in al doilea rand, sa faci mai multe lucruri bune decat greseli”, a spus Dan Cirstea in emisiunea Start-Up Wall-Street.

Un studiu relevant lansat de compania de consultanta Ernst&Young in parteneriat cu wall-street.ro arata ca in jur de 50% dintre antreprenori sunt de parere ca societatea si cultura romaneasca este incurajatoare pentru ei, insa doar 12% au raspuns ca esecul este perceput ca o oportunitate de invatare. Mai mult, 32% dintre participantii la studiu considera ca esecul este un obstacol pentru viitoarele proiecte de afaceri, iar 24%, un indicator al lipsei competentelor.

Concluziile interviurilor ne arata o stare de fapt celor care urmaresc societatea romaneasca: suntem inca departe de a deveni o societate care acorda sprijin antreprenorilor, in plus avem o tendinta de descurajare pentru asumarea riscului in start-up-uri. Imbunatatirea comunicarii privind succesul si inseosebi insuccesul antreprenorilor, promovarea oportunitatilor de cariera si dezvoltare personala oferite de antreprenoriat ar trebui sa devina actiuni cu prioritate zero cu impact asupra imbunatatirii culturii antreprenoriale in urmatorii ani. Cititi mai multe in opinia De la capat: sa construim o cultura a esecului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri