Entrepreneur of the Year este programul nostru global menit sa recunoasca si sa premieze antreprenorii de succes. Mai mult, este un demers prin care Ernst & Young ofera un cadru in care antreprenori, consultanti si specialisti din intreaga lume pun in comun idei si perspective despre antreprenoriat si despre cum se poate crea un mediu in care inovarea si creativitatea sa produca prosperitate. Se genereaza idei, se creeaza o retea de oportunitate pentru viitoare afaceri la care conectam si antreprenoriatul din Romania”, a spus Bogdan Ion (foto), Country Managing Partner, Ernst & Young Romania.

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young in 1986, in Statele Unite si, incepand cu1993, a fost extins la nivel international. In prezent, EOY se deruleaza in peste 50 de tari.

EOY premiaza cei mai de succes si inovativi antreprenori din lume. Prin evidentierea si recunoasterea rezultatelor obtinute de antreprenorii cu afaceri de succes, Ernst & Young isi propune sa incurajeze dezvoltarea activitatii antreprenoriale din intreaga lume.

Acordarea titlului World Entrepreneur Of The Year are loc in cadrul unei ceremonii organizate, in fiecare an, la Monte Carlo. Anul acesta, The World Entrepreneur Of The Year Award – ajunsa la cea de-a 13-a editie, se va derula in perioada 5-9 iunie.

La eveniment participa antreprenorii selectati din fiecare din cele 50 de tari inscrise in program. Candidatii sunt evaluati de un juriu international, format din detinatori ai titlului EOY din anii anteriori si lideri de business din intreaga lume, in cadrul unor interviuri si pe baza unor studii de caz dezvoltate de echipa fiecarei tari participante. Castigatorul titlului World Entrepreneur Of The Year este anuntat si premiat in cadrul unei ceremonii de gala.

Pentru acordarea titlului, juriul analizeaza fiecare candidatura pe baza a sase criterii, definite astfel incat sa se asigure fiecarui candidat sanse egale de calificare. Aceste criterii sunt: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, inovarea, impactul global si integritatea si puterea personala de influentare.

Printre castigatorii titlului World Entrepreneur Of The Year din anii anteriori se numara antreprenori care au schimbat paradigma industriilor in care opereaza si au impus noi standarde. Printre acestia se numara Guy Laliberté, fondator si CEO al Cirque du Soleil – considerat initiatorul unui nou model de business care a revolutionat industria circului sau Wayne Huizenga, Presedintele Huizenga Holdings Inc – considerat singura persoana din lumea corporatista responsabila cu listarea a sase companii la bursa din New York si fondatorul a trei companii clasificate in Fortune 500 la nivel global.

Detinatorii titlului EOY deruleaza afaceri care genereaza, in medie, un venit de circa 1 miliard de dolari si au o rata medie de crestere de peste 17% pe an.