Rubens Menin, presedintele companiei braziliene MRV Engenharia, infiintata cand avea doar 21 de ani, a castigat marele premiu EY World Entrepreneur Of The Year, in cadrul Galei de la Monaco. Brazilianul a identificat in anii '70 oportunitatea de a construi locuinte accesibile pentru populatie, in timpul "favelizarii oraselor braziliene", transformand astfel constructia de locuinte dintr-o activitate cvasi-artizanala intr-o adevarata industrie.

MRV Engenharia e Participacoes S.A a livrat peste 320.000 de case si apartamente in Brazilia pana in 2017 si peste un milion de oameni au avut acces la ele.

La ceremonia de premiere EY World Entrepreneur Of The Year, care a avut loc la Monaco, omul de afaceri din Brazilia a fost selectat dintre 56 de castigatori ai premiilor nationale acordate de EY, provenind din 46 de tari si regiuni. Rubens devine insa primul castigator al distinctiei globale care provine din America de Sud.

In varsta de 62 de ani, fondatorul MRV este dezvoltator imobiliar din 1979 si conduce cea mai mare companie imobiliara din America Latina, dupa numarul de unitati vandute. De asemenea, este cel mai mare constructor de locuinte pentru persoane cu venituri mici din Brazilia. In 2017, MRV a inregistrat venituri operationale nete de 1,44 miliarde dolari si un profit net de 197 milioane dolari.

In Romania, EY Entrepreneur Of The Year a ajuns in acest an la cea de a patra editie. Inscrierile au inceput in luna mai si se vor incheia pe 3 septembrie 2018. La finalul procesului de jurizare se vor acorda trei premii: EY Entrepreneur Of The Year, EY Emerging Entrepreneur Of The Year si Family Business.

"Rubens Menin si-a adjudecat marele premiu ca antreprenor care si-a construit cu perseverenta un business de succes in Brazilia, in pofida unui context economic adeseori complicat si volatil, stiind sa integreze in viziunea sa de crestere si implicarea in dezvoltarea comunitatii. Cred ca, pe langa faptul ca recompenseaza succesul antreprenorial, aceasta competitie globala EY are marele merit de a aduce in atentia publica modele de urmat. Este o mare satisfactie sa stim ca am creat oportunitatea si pentru antreprenorii romani de a putea participa la o astfel de competitie globala. In cele trei editii derulate din Romania, am avut marea bucurie sa vedem in competitie multi antreprenori consacrati, dar si multi la inceput de drum. Urmarim cu interes inscrierile in cea de-a patra editie a competitiei din Romania pe care am lansat-o in luna mai", spune Bogdan Ion, Managing Partner EY Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri