Restaurantul La Conu' Iancu, deschis in acest weekend in Bucuresti, a devenit prima afacere din Romania care accepta plati in moneda digitala Bitcoin, o metoda de plata care devine tot mai populara in toata lumea.

Restaurantul este detinut in proportie de 50% de chef Marius Tatian Aldea (43 de ani) si compania Studioul de Calatorii Romantice (50%), conform datelor de Registrul Comertului. Pe de alta parte, compania Studioul de Calatorii Romantice este controlata de Mircea Poenaru (44 de ani, fondatorul agentiei de turism Romantic Travel) cu 90% dintre actiuni si Liliana Poenaru.

Fondatorii restaurantului La Conu' Iancu spun ca au decis sa permita plata si prin intermediul Bitcoin dupa ce au observat ca tot mai multi oameni folosesc Bitcoin pentru a cumpara produsele sau serviciile de care au nevoie.

Bitcoin este o moneda virtuala
, nereglementata de nicio Banca Centrala si nesupusa regulilor monetare din niciun stat. Poate fi folosita pentru a cumpara aproape orice, de la masini rulate pana la droguri, sau in transferul international de bani. Unii analisti merg atat de departe incat considera sistemul Bitcoin, care permite transferuri monetare anonime si nesupravegheate de fonduri, prin conexiuni de tip "peer to peer" (de la utilizator la utilizator), o potentiala amenintare pentru sistemul bancar conventional.

Restaurantul La Conu' Iancu va organiza in fiecare duminica, de la ora 16.00, intalniri care vor avea ca tema platile prin Bitcoin.

“Aceste adunari au fost anuntate cu scpoul de educare a publicului roman care ar dori sa foloseasca Bitcoin, si unde pasionatii se pot intalni pentru a-si impartasi ideile sau a porni noi proiecte”, scrie in anuntul restaurantului.

Prima intalnire va avea loc duminica, 9 iunie, de la ora 16.00, atunci cand fi facuta si prima plata cu monede Bitcoin.

La Conu' Iancu este situat pe strada Prof. Dr. Mihail Georgescu nr.24, in apropiere de Calea Calarasilor din Bucuresti.

Contactati de wall-street.ro, reprezentantii restaurantului au afirmat ca vor oferi mai multe detalii despre afacere la prima intalnire in care se va discuta despre platile prin Bitcoin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
Cod galben de ploi insemnate pentru 16 judete, pana duminica dimineata