Potrivit Biroului de Statistica din Australia, unul din cinci locuitori era angajat in astfel de ocupatii incepand cu luna noiembrie.

Desi sindicatele au avertizat asupra lipsei de siguranta economica si sociala in cazul acestor angajati temporari, pentru unii reprezinta un stil de viata.

"Nu imi placea ce faceam. Viata unui expat se rezuma uneori doar la a munci foarte mult. E un mediu artificial care pentru o perioada de timp poate reprezenta o experienta frumoasa. A fost fantastic sa am stabilitate si bani si sa ma bucur de un stil de viata opulent. Insa nu mai vreau sa lucrez peste 40 de ore pe saptamana. Vreau sa fac lucruri care sa ma bucure", a spus Nicole Betts.

Australianca a lucrat timp de 15 ani in sectorul imobiliar, dintre care trei ani in cadrul unei companii din Dubai.

In prezent, isi plateste chiria si utilitatile din cei 20 de dolari pe ora castigati din joburi mai putin obisnuite precum vanzarea de piureuri din fructe produse chiar de ea insasi sau prezenta in cadrul unor evenimente in calitate de "ambasador" al unui brand.

Banii obtinuti din astfel de activitati sunt investiti in propria afacere, un start-up in gestionarea stresului.

Printre nationalitatile cele mai interesate de astfel de activitati se numara americanii si britanicii cu varste cuprinse intre 22 si 30 de ani.

Castigurile pe ora pot ajunge in unele cazuri pana la 45 de dolari.