Antreprenorii din domenii precum IT, advertising, publishing, design, arhitectura, cinema se pot inscrie la Forumul National al Industriilor Culturale si Creative, primul eveniment de business dedicat sectorului cultural si creativ , acesta urmand sa aiba loc intre 23 si 25 octombrie la Bucuresti.

Evenimentul va reuni antreprenori culturali, finantatori publici si investitori privati, precum si experti in politici publice, jurnalisti si specialisti in comunicare.

"Industriile creative sunt acele domenii care isi au originea in creativitatea, talentul si maiestria indivizilor si care au potentialul crearii de locuri de munca si de a genera prosperitate prin producerea si exploatarea creativitatii, muncii intelectuale si a ideilor, adica a proprietatii intelectuale. Ele includ unsprezece mari domenii economice: advertising, arhitectura, arte si antichitati, mestesuguri, design, moda, film, video si fotografie, software, jocuri si publishing electronic, muzica si performing arts, publishing, televiziune si radio", potrivit definitiei de pe site-ul Forumului National al Industriilor Culturale si Creative.

Forumul Industriilor Culturale si Creative se va desfasura pe parcursul a trei zile si va cuprinde o conferinta nationala si doua zile intensive de ateliere de lucru.

“Initiativa a pornit de la dorinta de a face primul pas pentru ca Bucurestiul sa devina un hub regional al industriilor creative si culturale. Conform studiilor realizate in cadrul proiectului ”Promovarea Antreprenoriatului in Domeniul Industriilor Creative”, in Bucuresti se realizeaza 70% din cifra de afaceri nationala generata de proiectele creative si culturale”, au afirmat organizatorii evenimentului.

Cum poti participa la conferinta

Prima zi a evenimentului cuprinde teme de discutie precum rolul sectorului public in sustinererea industriilor culturale si creative, educatia in spiritul creative, finantarea sectorului cultural si creative si modele de antreprenoriat in industriile creative

Urmatoarele doua zile din cadrul forumului sunt dedicate analizelor punctuale, prin intermediul atelierelor de lucru gestionate de antreprenori, finantatori, educatori si sectorul public. In cadrul atelierelor vor participa peste 150 de tineri care vor afla detalii privind drumul de la o posibila idee inovatoare la un proiect de succes, cum se construieste un business creativ, care sunt strategiile de atragere a finantarilor sau ce instrumente exista in Romania pentru dezvoltarea programelor educationale creative.

Participarea la conferinta este gratuita insa inscrierea se face prin completarea unui formular online ce va fi disponibil incepand din 7 octombrie pe www.crestetalente.ro. Agenda completa a evenimentului si mai multe informatii despre speakeri vor fi disponibile in curand pe www.crestetalente.ro si www.facebook.com/CresteTalente.

Forumul National al Industriilor Culturale si Creative face parte din proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului in Domeniul Industriilor Creative”, derulat de Fundatia Post-Privatizare (FPP) impreuna cu Asociatia ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare si Consultanta in Domeniul Culturii, MPP Relatii Publice, Universitatea Bucuresti si Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeste in oameni!”

Sursa foto: Sursa foto: Adrian Oianu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri