Antreprenorii care au intrat in negocieri directe cu investitorii pentru obtinerea finantarii au fost stabiliti in urma unui riguros proces de analiza si selectie prin care au trecut toate cele aproape 400 de inscrieri in editia de anul acesta a Start&Grow.

Alin Giurea (foto), principalul investitor din Start&Grow 2014, a finantat deja doua start-up-uri inscrise in program si este in discutii avansate cu alte trei echipe de antreprenori.

Astfel, sumele investite in cele doua afaceri se incadreaza in plafonul de pana la 500.000 de euro iar Alin Giurea detine sub 50% din firmele pe care le-a finantat.

Citeste si:

Una din companiile in care Alin Giurea a devenit actionar este Benefit, un business ce functioneaza ca un magazin online, prin care angajatii au acces la o gama variata de beneficii flexibile, in limita bugetului setat de angajator.

Compania lansata de Adrian Sarbu, Adriana Dumitru si Stelian Bogza faciliteaza folosirea eficienta a bugetului, asigurandu-se ca fiecare cheltuiala a companiei este relevanta pentru angajat. Angajatul poate alege, dupa plac, dintr-o varietate de categorii, de la beneficiile "clasice" cum ar fi training-uri, bonuri de masa, contributii la planurile de pensii private sau asigurari de viata, pana la contributii la activitati sportive, cultura, sanatate, calatorii sau educatie. Antreprenorii fondatori ai Benefit au inceput sa lucreze la acest proiect in ianuarie 2013.

Cea de-a doua companie in care Alin Giurea a devenit actionar este Fashion Tribes, care opereaza platforma Fashiontribes.ro, o comunitate de "triburi" stilistice, reunite intr-un magazin online de imbracaminte, accesorii, produse cosmetice si parfumuri, destinat femeilor, barbatilor si copiilor. Adina Mocanasu a inceput sa lucreze la acest proiect in 2013 iar magazinul a fost lansat oficial in ianuarie 2014.