Proiectul are o durata de realizare de 10 luni si va fi implementat in mai multe etape, dupa cum urmeaza:

Prima etapa va include selectia a 400 de tineri care isi doresc sa fie antreprenori si organizarea unei sesiuni de cursuri de antreprenoriat ce va totaliza 40 de ore pe parcursul a doua saptamani. La cursuri, tinerii vor invata inclusiv cum sa scrie un plan de afaceri bun.

Cea de-a doua etapa va debuta dupa incheierea cursurilor si realizarea planurilor de afaceri, si va include selectia a 40 dintre cele mai reusite planuri de afaceri care vor primi fiecare pana la 25.000 euro finantare europeana.

Care vor fi responsabilitatile celor finantati

Cei 40 de tineri selectati de comisia de specialitate isi vor deschide o firma, vor asigura activitatea business-ului pentru cel putin 3 ani si vor investi cei 110.000 RON in activitatea si dezvoltarea afacerii. Noii antreprenori vor trebui sa angajeze minim doua persoane, locuri de munca pe care vor avea obligatia sa le pastreze minim 6 luni dupa incheierea proiectului.

Citeste si:

Vor avea prioritate la finantare si vor primi punctaj suplimentar urmatoarele domenii de activitate: IT & C, turism si ecoturism, textile si pielarie, lemn si mobila, industrii creative, auto, procesarea alimentelor si bauturilor, sanatate si produse farma, energie si management de mediu, agricultura, silvicultura, acvacultura, biofarmaceutica si biotehnologii. Firmele nou create nu vor fi limitate totusi la aceste domenii.

Cum iti inscrii proiectul

Doritorii pot trimite un email la adresa 25000europentrutineri@travelfocusromania.org cu numele complet si datele de contact (email, nr de telefon, etc.), alaturi de aceasta fisa de adeziune completata, care poate fi descarcata de pe site-ul Asociatiei Travel Focus.

Despre proiect

Proiectul „Antreprenoriatul – sansa unui viitor mai bun pentru tineri” este finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor", Domeniul major de interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale". Proiectul se va desfasura in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea), iar noile firme vor fi infiintate in aceste judete. Totusi, concursul de planuri de afaceri, precum si inscrierea la cursul de antreprenoriat sunt deschise oricarei persoane, din orice regiune a tarii. Sunt targetati in special (dar nu exclusiv) tinerii intre 18-25 de ani, studentii sau femeile cu spirit antreprenorial.

Sursa foto: Euro/Shutterstock.com