StartUp HUB - Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educaţia Adulţilor şi Formare Profesionale din Sfântu Gheorghe organizează luna aceasta, în mai multe localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, o campanie de informare şi recrutare a tinerilor NEETs (tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare) interesaţi să urmeze cursuri de antreprenoriat şi să obţină finanţare nerambursabilă pentru începerea unei afaceri.

Potrivit reprezentanţilor Centrului, 200 de tineri din cele trei judeţe vor avea posibilitatea să se înscrie la cursurile de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, iar, ulterior, 40 dintre aceştia vor putea obţine o finanţare nerambursabilă în valoare de 25.000 de euro pe baza planului de afaceri.

Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii:

Apelul se adresează tinerilor şomeri cu vârste cuprinsă între 18 şi 30 de ani, care trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

  • să fi absolvit cel puţin clasa a X-a
  • să nu fi împlinit vârsta de 30 de ani
  • să nu aibă loc de muncă
  • să nu urmeze cursuri universitare sau preuniversitare
  • să nu fie acţionari sau proprietari ai unei afaceri existente
  • să nu fie în concediu plătit pentru creşterea copilului.

"Noul apel se adresează tinerilor şomeri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani care nu participă la educaţie sau formare profesională. În septembrie, 200 de tineri vor avea ocazia să aplice la cursurile de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale. După finalizarea cursurilor, care se vor derula pe parcursul lunii octombrie, participanţii pot aplica pentru un finanţare nerambursabilă în valoare de 25.000 de euro. Câştigătorii sunt selectaţi în urma concursului planurilor de afaceri, maxim 40 de tineri putând primi sprijin financiar", se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Campania de informare se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie în opt localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, iar cei interesaţi se vor putea întâlni cu experţi, dar şi cu tineri care au beneficiat deja de fonduri nerambursabile pentru deschiderea de afaceri în diverse domenii.

"Campania de informare se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie după următorul calendar: marţi, 13 septembrie în judeţul Covasna: Baraolt (str. Kossuth Lajos nr 129, Casa de Cultură, de la ora 15,00), Târgu Secuiesc (Incubatorul de afaceri pentru IMM-uri, Piaţa. Libertăţii nr. 2A, de la ora 16,00), în oraşul Covasna (TourInfo, birou FIKOSZ, Piaţa. Unirii nr. 2, de la ora 18,00), în judeţul Harghita: Odorheiu Secuiesc (str. Bethlen Gabor nr. 16, biroul UIET, de la ora 16,00), miercuri, 14 septembrie, în judeţul Harghita: Miercurea Ciuc (str. Kossuth Lajos nr. 14, birou Patronat, de la ora 17,00), în judeţul Mureş: Târgu Mureş (str. Călăraşilor nr. 22, Casa comunală, de la ora 17,00), iar joi, 15 septembrie, în judeţul Covasna: Sfântu Gheorghe (str, Oltului nr. 9, sediul StartUp Hub, de la ora 11,00), în judeţul Harghita: oraşul Gheorgheni (str. Libertăţii nr. 17, Hotel Szilagyi, de la ora 17,00)" , precizează reprezentanţii Centrului.

Citeste si:
Electrolux a început concedierea colectivă în România
Electrolux a început...

Proiectul "Perspective pentru tineri NEETs" este implementat prin Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Resurse Umane 2014-2020, iar cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii pe site-ul http://www.startupcovasna.ro.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri