Creati afaceri in care fondatorii sa aiba procente egale de actiuni sau in care sa fie un singur antreprenor, iar restul oamenilor sa fie angajati, a declarant Alina Cazacu, senior manager non-core e-activities in cadrul Telekom Romania si mentor in programul de accelerare pentru start-upuri de tehnologie MVP Academy.

“Cred ca oamenii din start-up-uri gresesc atunci cand au senzatia ca au nevoie de rezultate foarte rapide, clare si monetizabile. Nu isi dau timp sa greseasca. De asemenea, trebuie ca fondatorii sa fie o echipa, dar una foarte bine sudata si care sa aiba toate competentele: un dezvoltator, un designer, un om de vanzari care sa inteleaga ce au programat si desenat ceilalti. Si, daca mai este loc, ar avea nevoie si de un om de comunicare si marketing bun”, afirma Cazacu.

Ea adauga ca fondatorii afaceri ar trebui sa aiba parti egale de actiuni in business.

“Sau sa fie un singur fondator si pe ceilalti sa-I plateasca. Ca sa fie egali. Nu cred in procente diferite de actiuni…15%, 20%, 50%. Nu cred in asa ceva. Pentru ca oamenii trebuie sa puna aceiasi bani pe masa, pentru ca astfel vor trage la fel de mult ca sa functioneze lucrurile”, afirma reprezentanta Telekom Romania.

MVP Academy se adreseaza startup-urilor de tehnologie cu mai putin de doi ani de activitate, care au dezvoltat cel putin un prototip functional al produsului, nu au obtinut investitii mai mari de 50.000 de euro si nu au absolvit anterior un alt program de accelerare.

Cea de a treia editie MVP Academy se va desfasura in perioada 11 aprilie – 31 mai la TechHub Bucharest. Pe parcursul programului de accelerare, startup-urile lucreaza alaturi de specialisti din industrie pentru a-si defini produsele si a le lansa pe piata globala si au acces la o retea internationala de 400 de mentori si 700 de startup-uri. Unele dintre cele mai bune echipe vor avea oportunitatea de a obtine o finantare de tip seed cu valoare medie de 50.000 de euro de la MVP Angels, retea de investitori de tip angels asociata programului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri