“Cred ca oamenii din start-up-uri gresesc atunci cand au senzatia ca au nevoie de rezultate foarte rapide, clare si monetizabile. Nu isi dau timp sa greseasca. De asemenea, trebuie ca fondatorii sa fie o echipa, dar una foarte bine sudata si care sa aiba toate competentele: un dezvoltator, un designer, un om de vanzari care sa inteleaga ce au programat si desenat ceilalti. Si, daca mai este loc, ar avea nevoie si de un om de comunicare si marketing bun”, afirma Cazacu.

Ea adauga ca fondatorii afaceri ar trebui sa aiba parti egale de actiuni in business.

“Sau sa fie un singur fondator si pe ceilalti sa-I plateasca. Ca sa fie egali. Nu cred in procente diferite de actiuni…15%, 20%, 50%. Nu cred in asa ceva. Pentru ca oamenii trebuie sa puna aceiasi bani pe masa, pentru ca astfel vor trage la fel de mult ca sa functioneze lucrurile”, afirma reprezentanta Telekom Romania.

Citeste si:

MVP Academy se adreseaza startup-urilor de tehnologie cu mai putin de doi ani de activitate, care au dezvoltat cel putin un prototip functional al produsului, nu au obtinut investitii mai mari de 50.000 de euro si nu au absolvit anterior un alt program de accelerare.

Cea de a treia editie MVP Academy se va desfasura in perioada 11 aprilie – 31 mai la TechHub Bucharest. Pe parcursul programului de accelerare, startup-urile lucreaza alaturi de specialisti din industrie pentru a-si defini produsele si a le lansa pe piata globala si au acces la o retea internationala de 400 de mentori si 700 de startup-uri. Unele dintre cele mai bune echipe vor avea oportunitatea de a obtine o finantare de tip seed cu valoare medie de 50.000 de euro de la MVP Angels, retea de investitori de tip angels asociata programului.