Desi sustinem companiile la inceput de drum si vrem sa scriem despre cat mai multe proiecte interesante ale tinerilor, uneori, cel mai bine e sa scrii despre esecuri. Waldo se incadreaza in aceasa categorie – un proiect dezvoltat un an si jumatate, care a fost primit cu entuziasm, dar nu a reusit sa penetreze piata. Proiectul s-a infundat la precomenzi, dar si in momentul cand motivatia fondatorilor a disparut.

Am discutat Narcis Mihai si Radu Tutueanu, doi dintre co-fondatorii Waldo pentru a afla motivele pentru care au decis sa renunte la Waldo si sa o ia pe alte drumuri.

Waldo Bike era un dispozitiv inteligent care se monta pe bicicleta si te alerta atunci cand cineva incearca sa ti-o fure si nu numai. Pretul sau era de 159 de euro.

Tehnic vorbind dispozitivul avea o alarma de 100 de decibeli, un accelerometru pe 3 axe si o baterie care putea oferi o autonomie de trei saptamani. Primul lor succes a fost cand au aplicat la Innovation Labs, programul de preaccelerare organizat in Politehnica. Au fost acceptati si mentorati pentru a-si duce ideea mai departe. Au inceput de la un prototip care arata stangaci, dar l-au indreptat.

Citeste articolul integral.

Sursa foto: Pixabay