Spherik lanseaza noul program de accelerare pentru cei care vor sa dezvolte startup-uri tech cu impact la nivel global. Ajuns la a patra editie, programul de accelerare al Spherik duce mai departe activitatea din anii trecuti cu o echipa operationala noua, 1 milion de euro pentru startup-urile care au in plan dezvoltarea globala la finalul programului si o structura de accelerare flexibila. Startup-urile selectate vor putea accesa gratuit toate beneficiile programului, de la mentorat la spatii de lucru si consultanta in dezvoltarea business-ului.

Startup-urile interesante pot aplica la program pe www.spherikaccerator.com pana in 1 mai.

„De la un an la altul am observat maturizarea echipelor care lanseaza startup-uri in Romania. La randul sau, Spherik Accelerator a evoluat odata cu piata si poate azi sa ofere un pachet complet de beneficii bazat pe nevoile echipelor selectate. Vorbim aici atat de mentorat si de asistenta in dezvoltarea de produse tech, cat si de acces in piata si scalare internationala. Banii pot fi, daca vin la momentul potrivit, catalizatorul care propulseaza un startup pe o traiectorie de crestere. 1 milion de euro pregatiti de investitorii nostri anul acesta au exact acest rol”, spune Dan Sturza, Managerul de Investitii al Spherik.

Cum se desfasoara programul de accelerare?

Nina Moldovan, presedintele Spherik, declara ca „noul program pune mai mult accentul pe testarea in piata a proiectelor. Miza noastra este dezvoltarea accelerata si solida a unor startup-uri tehnologice, care la finalul programului sa fie pregatite pentru primi o investitie semnificativa pentru dezvoltare”.

Retail jobs

Programul incepe in luna mai, cu etapa preliminara de validare a ideilor si definire a produselor. Maxim 15 startup-uri/proiecte vor fi acceptate in aceasta etapa. La finalul primei luni are loc o evaluare pe baza careia vor fi selectate echipele care intra in etapa finala de accelerare. Startup-urile validate vor beneficia de sprijin adaptat nevoilor specifice de dezvoltare si lansare pe piata pentru a creste si genera venituri rapid. A doua etapa se va incheia in septembrie, cu prezentari in fata unor investitori asociati programului.

Despre acceleratorul Spherik

Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea „Babes-Bolyai” si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Fiind o organizatie non-profit, Spherik nu ia din actiunile fondatorilor, ci faciliteaza accesul la investitii pentru 3,14% din suma primita de startup-uri in primul an. Procentul primit de la startup-uri este reinvestit in programe si contribuie la cresterea ecosistemului de profil din Romania. Din echipa Spherik fac parte in prezent Nina Moldovan (Presedintele Spherik), Dan Sturza (Manager de Investitii), Roxana Rugina (Manager de Program), Diana Rusu (Business Development Manager), precum si cei doi asociati ai programului, Alex Burciu (ex Software Development Manager la Amazon) si Gabriel Dombri (Founder @GROWTH MARKETING Academy & CEO @Tapptitude).

Anul acesta, echipa de mentori din cadrul Spherik numara peste 30 de persoane, incluzand investitori, oameni de afaceri si specialisti in tehnologie, precum Radu Georgescu, Serban Toader, Marius Ghenea, Sorin Mindrutescu, Cosmin Negrescu si Elisabeta Moraru. Programului de accelerare i s-au alaturat si companii internationale, ca parteneri, prin serviciile pe care le pun la dispozitia startup-urilor accelerate: KPMG, Google, Microsoft si GTS Telecom.

Printre startup-urile din portofoliul Spherik se numara Planable (castigatorul Startup Avalanche de la Techsylvania 2016), Printivate (start-up local achizitionat in toamna 2016 de 3DHubs), Primul Medic (platforma care permite accesul la sfaturi medicale) si Approd (aplicatie de reducere a birocratiei la infiintarea de societati comerciale).

Citeste si:
Drumul unui start-up – de la pre-seed la series A, B, C, D
Drumul unui start-up – de la...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri