In ultima vreme am observat ca din ce in ce mai multi antreprenori decid sa-si deschida o afacere in mediul online. De ce? Pentru ca aproape toata lumea este prezenta in mediul online si ar fi usor sa atraga un public tinta. Vezi in continuare trei idei de afaceri care te pot inspira sa intri in lumea businessului online.

Cu siguranta multi dintre voi s-au gandit pana acum sa isi deschida o afacere proprie, dar din anumite motive nu au facut acest pas. Majoritatea antreprenorilor de succes a inceput cu afaceri mici care cu timpul au evoluat si au ajuns sa genereze venituri puternice. Important este sa te dedici unei idei de afaceri si sa faci tot posibilul sa o transformi intr-un business profitabil.

Trei idei de afaceri online

1. Te-ai gandit vreodata sa-ti deschizi propriul blog?

Milioane de oameni isi incearca norocul cu un blog, insa foarte putini reusesc sa realizeze venituri substantiale din eforturile pe care le depun.

Este mult mai greu sa generezi trafic si sa obtii un profit din blog decat sa-l deschizi. In primul rand, trebuie sa fii pasionat de scris, daca vrei sa castigi bani cu acest blog. Totodata, vei avea nevoie de timp si multa munca pana vei atrage audienta necesara care iti poate genera si un anumit profit.

Poti gasi mai multe detalii aici despre cum sa iti faci un blog si sa castigi bani cu el.

idei de afaceri online

Sursa foto: Shutterstock/ Syda Productions

2. Crezi ca e o idee buna sa deschizi un magazin online?

Deschiderea unui magazin online poate fi o idee mai buna decat deschiderea unui magazin fizic, pentru ca nu exista nicio chirie pe care trebuie sa o platesti si poti ajunge la milioane de clienti in functie de ce-ti doresti de la businessul tau.

Ca in orice business, este important sa te gandesti foarte bine inainte de a actiona. Vei avea nevoie de produse minunate, un site web care poate fi utilizat cu usurinta si un plan de marketing bun.

Daca esti interesat de dezvoltarea unui astfel de business, poti gasi mai multe detalii aici.

idei de afaceri online

Sursa foto: Shutterstock/Denys Prykhodov

3. Cum sa fii expert in social media

Marile companii de obicei angajeaza un anumit personal pentru a coordona conturile din retelele de socializare, dar afacerile mai mici aleg sa isi gestioneze propriul marketing pentru social media. Cel mai adesea, antreprenorii nu reusesc sa petreaca mult timp pentru a dezvolta aceasta parte a afacerii, iar un expert in acest domeniu il poate indruma pentru a atrage publicul tinta.

Totodata, pe masura ce afacerea lor va creste, la fel va creste si a ta. Si daca ai nevoie de mai multe cunostinte in acest domeniu, cu siguranta vei gasi zeci de carti care te vor ghida sa alegi cele mai bune strategii de marketing in social media. Gasesti aici cateva carti care pot ajuta.

idei de afaceri online

Sursa foto: Shutterstock/Vasin Lee

Sursa foto: Shutterstock / Aysezgicmeli

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri