Valentin Strugaru este un antreprenor care a reusit sa schimbe notiunea de clatita pentru publicul roman. In 2016, a deschis primul restaurant de clatite din Bucuresti, Maison des Crepres, un concept de business destul de curajos pentru piata din Romania. Cum i-a venit ideea, ce inseamna sa implementezi la noi in tara o astfel de afacere, cum vrea sa dezvolte afacerea, despre toate acestea, si nu numai, a povestit Valentin Strugaru la emisiunea "Inspiratie in Business", realizata de wall-street.ro.

Valentin Strugaru are o experienta de 12 ani in HORECA, asa ca deschiderea unei afaceri in aceasta industrie a venit in mod natural. In decembrie 2016, dupa o investitie de circa 15.000 de euro, a deschis primul restaurant Maison des Crepes din Bucuresti.

Am fondat business-ul impreuna cu sotia mea. Ideea ne-a venit intr-o delegatie. In timpul liber, eu si sotia mea am avut ocazia sa manancam o clatita sarata. Provenind din domeniul HORECA imi doream sa imi deschid o afacere de tip restaurant, iar sotia mea a venit imediat cu ideea de a face o clatitarie", a declarat Valentin Strugaru, la emisiunea "Inspiratie in Business".

Pentru ca veneau cu un concept de business altfel, fondatorii s-au temut ca publicul roman sa nu fie reticent. " Veneam cu un produs inedit. Am transformat clatita pe care o cunoastem cu totii intr-un produs de fine dining. Dar piata a fost foarte receptiva", a adaugat Valentin.

Maison des Crepes inseamna "produse impecabile, duse la un nivel foarte inalt, o atmosfera placuta, un loc in care sa vii cu familia, cu prietenii sa te simti bine si sa revii cu placere".

Busines-ul a inceput sa devina profitabil la doar o luna de la lansare, ceea ce le-a dat fondatorilor curaj sa se gandeasca la dezvoltarea lui. In 12 luni au deschis 3 locatii in Bucuresti. Intre timp, una din ele a fost inchisa.

Ce planuri de viitor au?

"In prima parte a anului vrem sa ne dezvoltam pe finante proprii, urmand ca din a doua jumatate a anului sa atragem investitori. Planurile sunt foarte indraznete, ne-am propus ca in sapte ani sa deschidem primul Maison des Crepes in SUA. Nu vrem sa ardem etapele, asa ca pana sa ajungem in SUA, ne-am propus sa mai deschidem 1-2 restaurante in Bucuresti si apoi sa ne extindem in tara. De asemenea, si francizarea face parte din planul nostru de dezvoltare", a mai precizat Valentin Strugaru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri