Munca de acasa este reglementata si in Romania

Munca de acasa este reglementata si in Romania, incepand din 2017. Citeste aici mai multe informatii despre acest lucru.

Practic, codul muncii prevede si posibilitatea de a lucra de acasa cu contract de munca la domiciliu. Principala particularitate a acestui contract de munca este ca atributiile de serviciu se executa la domiciliul salariatului, locul muncii fiind in aceasta situatie domiciliul acestuia.

Chat support

Echipament necesar – computer si acces la Internet

Acest job necesita un computer cu acces la Intenet si cateva zile de training. Un agent de chat online ofera clientilor asistenta; job-ul este disponibil intr-o varietate foarte mare de industrii.

Ecaterina Andronescu anunta...
Citeste si: Majorari salariale pentru profesori, de la 1 decembrie si 1 ianuarie

Agentii chat asista clientii intr-o varietate de servicii si poate fi facut de acasa sau de la birou, in functie de politica companiilor. Este necesar, bineinteles, sa cunosti foarte bine limba romana si engleza, sa fii politicos/politicoasa si sa cunosti bine informatii despre compania pentru care lucrezi.

Copy editor

Echipament necesar – computer, acces la Internet

Editorii de informatii parcurg texte cautand greseli de exprimare, de scriere sau erori logice. Este un job axat pe detaliu, rabdare, si trebuie sa ai o fundatie solida de limba engleza/romana, punctuatie, reguli logice si gramaticale.

Multi editori se folosesc de informatii din AP Stylebook sau The Chicago Manual of Style pentru a nu gresi standardele.

hackajob, start-up romanesc...
Citeste si: hackajob, start-up romanesc din Londra, cauta zeci de angajati

Social Media Manager

Echipament necesar: Smartphone/tableta/computer si acces la Internet

Job-ul de Social Media Manager necesita sa petreci mult timp online, insa poate fi facut de oriunde ai acces la Internet. Daca stii multiple instrumente de social media, iti place sa comunici si o faci relaxant, urmand totodata anumite reguli, poti primi un astfel de job.

Responsabilitatile sunt mari – poti chiar seta conturi de social media, sa faci audit (examinarea prezentei social media a clientului), dezvoltarea de strategii pentru a crea continut pe toate conturile de social media, dar si dezvoltarea de campanii. Trebuie, de asemenea, sa fii la curent cu toate modificarile retelelor sociale.

Profesor de muzica

Echipament: instrumente muzicale, computer si acces la Internet (pentru marketing si research)

Rivian, un start-up din SUA,...
Citeste si: Rivian, un start-up din SUA, lanseaza un pick-up electric

Ai petrecut ani buni – poate chiar decade – din viata invatand sa canti la un instrument? Simti ca ai putea sa castigi si bani din asta? Poti oferi lectii private de muzica in propria locuinta!

Pentru a deveni profesor de muzica trebuie sa iti faci un program de invatare, astfel incat cei care vin sa invete sa poata sa o faca in pasi logici, cursivi. Poti construi de asemenea o curricula individuala, in functie de fiecare student.

Marketing-ul il poti face atat in offline, prin afise, cat si online, pe retele de socializare, Google etc.

Babysitter

Echipament necesar: Computer, acces la Internet, smartphone
Job-ul de babysitter devine din ce in ce mai cautat, avand in vedere orarul din ce mai aglomerat al parintilor.

Acesta implica mai multe roluri – conducerea copilului la diferite cursuri/lectii, ajutarea lui cu temele, mancare sau baie.

Iti trebuie un CV solid, insotit de fotografii sau chiar clip-uri convingatoare incarcate online, flexibilitate, rabdare si capacitatea de a convinge parintii, prin actiuni si limbaj, ca esti omul potrivit pentru job.

Translator

Echipament: Computer si acces la Internet

Pentru a deveni translator iti trebuie un atestat care poate fi luat, pe diferite limbi, in toate marile orase din Romania. Ulterior, poti incepe sa traduci documente, din confortul propriei case.

De cele mai multe ori sunt necesare cursuri suplimentare de specializare pe anumite domenii. De exemplu sunt cautate traduceri juridice, din romana in germana.

Recrutor virtual

Echipament: Computer, smartphone si acces la Internet

Recrutorii online gasesc candidati pentru posturi libere. Este un “head hunting”, independent de orice agentie, iar in cazul gasirii unui candidat ideal, recrutorul este platit cu un comision stabilit din start cu compania respectiva.

Recrutarea este un proces care necesita pregatire HR, precum si cunoasterea instrumentelor necesare industriei.