Trei lucruri pe care sa le respecti ca sa nu dai gres in antreprenoriat

Te gandesti serios sa renunti la statutul de angajat si sa devii antreprenor? Daca asa stau lucrurile, ar fi bine sa constientizezi ca antreprenoriatul vine la pachet nu doar cu independenta, ci si cu foarte multe provocari, pe care va fi nevoie sa le gestionezi corect. Altfel, risti sa dai gres. In cazul in care vrei sa devii antreprenor, respecta sfaturile de mai jos si ai sanse foarte mari sa ajungi un afacerist de succes.

Planul de business

Fa-ti un plan foarte bun de business. Daca ai prieteni antreprenori, care au reusit in businessurile lor, roaga-i sa te ajute cu redactarea respectivului plan de afaceri. In caz contrar, pune mana pe carte si construieste-ti singur planul de business. O alta varianta ca sa obtii un plan de afaceri pentru viitorul tau business ar fi sa iei legatura cu o companie de consultanta financiara. Indiferent cum vei realiza respectivul plan de afaceri, din el nu ar trebui sa lipseasca informatii legate de produsele si serviciile comercializate, strategia de vanzari, angajati, investitii si marketing.

Gestionarea cheltuielilor

Administrarea cheltuielilor genereaza, de regula, o multime de provocari pentru antreprenori. Prin urmare, daca nu vrei sa-ti risipesti foarte rapid banii, ar fi indicat sa-ti iei un contabil foarte bun si, de asemenea, sa detaliezi in planul de afaceri toate costurile de functionare ale firmei tale in primii doi ani de functionare. Vei avea de facut plati catre angajati, furnizori si alti colaboratori si, de asemenea, vei fi nevoit sa investesti in dezvoltarea businessului.

Ca sa ai grija de sanatatea financiara a businessului tau, este obligatoriu sa gasesti cele mai bune solutii, astfel incat sa scoti cat mai putini bani din buzunar. O astfel de solutie inteligenta ar fi, in cazul in care businessul tau va depinde de o flota de masini, sa apelezi la o compania de leasing operational si nu la o banca ori la un contract de leasing financiar. Un acord cu o companie de leasing operational iti permite sa beneficiezi de o flota moderna de masini, la niste costuri foarte bune. Tot ce vei avea de facut daca vei decide sa apelezi la o companie de leasing operational va fi sa achiti o rata lunara pentru inchirierea masinilor. Cel mai bine ar fi sa cauti o oferta de leasing operational fara avans. Cum? Foloseste-te de Internet si, in cateva minute, iti garantam ca vei gasi mai multe oferte de leasing operational fara avans care iti vor placea.

In functie de nevoile tale, poti sa semnezi un contract de leasing operational pe 2, 3 sau mai multi ani. La finalul sau, vei avea doua variante: sa-l reinnoiesti sau nu.

Citeste si:
Omer Tetik: Poate să fie un început foarte bun în antreprenoriat...
Omer Tetik: Poate să fie un...

Investitiile in marketing

Businessul tau nu o sa aiba succes daca nu o sa investesti in marketing. Nu neaparat bani, ci timp. Ideal ar fi sa-ti construiesti o strategie de marketing, care sa includa mai multe directii, cum ar fi SEO (Search Engine Optimization), PR si o prezenta activa in Social Media.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri