SAP.iO Foundry si Lufthansa Innovation Hub lanseaza Aviation Blockchain Challenge, o competitie de idei pentru solutii bazate pe blockchain, care sa optimizeze experienta calatorilor si sa transforme procesele, lanturile de aprovizionare si fluxurile de mentenanta in operatiuni mai fluente si mai bine conectate. Data limita pentru trimiterea ideilor este 31 august 2018.

Tehnologia blockchain poate avea un impact major in orice industrie, prin puterea sa de a schimba fundamental procese si lanturi valorice. In vreme ce industrii precum sectorul financiar au demarat deja proiecte bazate pe blockchain, companiile mari din domeniile turismului si mobilitatii incep abia acum sa-si descentralizeze retelele, conform unui comunicat de presa emis catre organizatori.

Cele mai bune idei vor avea sansa sa fie prezentate in fata juriului, in cadrul evenimentului Lufthansa Group Innovation Forum & Awards, in octombrie, la sediul central Lufthansa din Frankfurt, Germania. Echipa castigatoare va fi sustinuta de Lufthansa sa transforme ideea intr-o solutie software pilot, astfel incat aceasta sa poata satisface nevoile din industrie. De asemenea, castigatorii vor putea utiliza gratuit tehnologia SAP blockchain-as-a-service (BaaS) si vor putea folosi informatii relevante din industrie, prin accesul la ecosistemul grupului Lufthansa, pentru a-si dezvolta proiectul.

Aviation Blockchain Challenge: care sunt categoriile la care pot aplica startup-urile
Competitie blockchain Aviation Blockchain Challenge

sursa foto: NicoElNino / Shutterstock.com

Competitia este deschisa start-up-urilor aflate la inceput de drum, antreprenorilor si programatorilor din intreaga lume, iar cele trei categorii la care acestia pot aplica sunt:

  • Experienta Calatorului – solutii care pot transforma calatoria cu avionul intr-o experienta placuta, de la achizitia de bilete, rezervari, programe de loialitate sau identificarea in aeroport.
  • Operatiunile Companiei – cu focus pe ideile care pot imbunatati operatiuni si procese specifice industriei aviatice (de exemplu: optimizarea schimbului de date in cadrul departamentelor unei companii aeriene).
  • Provocarile Furnizorului – proiecte care redefinesc procesele de mentenanta si alte aspecte ce tin de lantul de aprovizionare, precum digitalizarea si urmarirea documentelor sau transparenta in verificarea documentatiei.

Participantii pot trimite ideile folosind formularul de aplicatie disponibil pe website-ul competitiei, data limita fiind 31 august, urmand ca juriul, format din specialistii in blockchain ai SAP si expertii Lufthansa Innovation Hub, sa selecteze cele mai bune 3 idei din fiecare categorie si, incepand cu luna septembrie, sa demareze un program de mentorat alaturi de membrii echipelor, ajutandu-i sa-si pregateasca prezentarile de pitching. Etapa finala o reprezinta sustinerea proiectelor in fata juriului format din experti SAP si Lufthansa, in cadrul evenimentului Lufthansa Innovation Forum, din Frankfurt, ce va avea loc pe 23 octombrie. Lufthansa va suporta costurile cu transportul pentru finalisti, in limita a 2500 euro penru fiecare echipa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri