Tot mai multe startup-uri in domeniul sanatatii. In SUA finantarea digitalizarii si inovatiei in sanatate a ajuns la 1,6 MLD dolari

Industria de sanatate la nivel global trece in aceasta perioada prin mari schimbari datorita accelerarii inovatiei in tehnologie si a cererii tot mai mari de imbunatatire a serviciilor medicale de calitate si de reducere a costurilor. Startup-urile tech sunt interesate din ce in ce mai mult de domeniile din aceasta industrie care necesita imbunatatiri, potrivit Business Insider.

Fondurile de investitii, dar si companiile vad un potential in aceste startup-uri. In SUA finantarea pentru digitalizarea sanatatii a atins o valoare de 1,6 miliarde dolari in primul trimestru al anului 2018, potrivit studiului Rock Health. Aceste startup-uri cu potential mare ofera o perspectiva asupra viitorului domeniului medical.

Astfel, domeniile cheie in care aleg startup-urile sa dezvolte sunt: inteligenta artificiala, terapiile digitale, asigurarile de sanatate si genomica.

Startup-urile tech intra pe piata aplicand abordarea “Silicon Valley”. Acestea vizeaza domeniile deficitare si sistemele mai vechi care nu mai sunt eficiente. Inteligenta artificiala se aplica cel mai adesea pentru imbunatatirea operatiilor clinice, pentru reducerea costurilor si pentru promovarea preventiei.

Totodata, companiile din domeniul medical, asiguratorii de sanatate si producatorii de medicamente sunt interesati de noile modalitati care ar putea inlocui sau imbunatati tratamentele existe pentru anumite boli.

Citeste si:
SanoPass ajunge la o rețea de 700 clinici medicale partenere
SanoPass anunță un...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: Shutterstock / Brian A Jackson

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri