Orange Fab anunta colaborarea cu 6 noi startup-uri tech si extinde domeniile de activitate pe care le are in vedere, pentru a raspunde mai bine nevoilor de business ale clientilor sai. Lansat in 2017, programul Orange Romania de accelerare si colaborare cu startup-urile, are in total colaborari cu 16 startup-uri. Aceste colaborari s-au concretizat in 3 directii – solutii folosite de Orange si de clientii sai in colaborari comerciale sau in proiecte pilot, solutii integrate in portofoliul Orange si colaborarea in proiecte europene de cercetare si dezvoltare Horizon 2020 alaturi de Orange.

Aproximativ 300.000 euro sunt alocati anual pentru parteneriatele cu startup-urile tech si dezvoltarea solutiilor acestora.

Cele 6 startup-uri nou intrate in programul Orange Fab dezvolta solutii in domenii precum teritorii inteligente (smart territories), securitate cibernetica sau promovare digitala:

§ Agricloud propune o solutie pentru optimizarea managementului podgoriilor folosind interpretari de date bazate pe tehnici de vizualizare computerizata, comunicatii prin satelit si date istorice din experienta de lucru cu podgorii din Franta, SUA si Africa de Sud.

§ Configurators3D dezvolta tehnologie de randare 3D si ofera solutii si catalog 3D pentru canalele de vanzari din orice domeniu. In plus, propune optiuni de animare 3D pentru activitati de promovare, formarea angajatilor sau pentru echipele de service, cu ajutorul obiectelor 3D.

§ Eventya este o platforma ca serviciu care ajuta organizatiile publice sau private sa-si construiasca aplicatii mobile si website-uri.

§ Morphl utilizeaza inteligenta artificiala pentru a anticipa comportamentul utilizatorilor in folosirea produselor si serviciilor digitale, cu scopul cresterii valorii produsului si a indicatorilor de performanta pentru companii.

§ ProductLead ofera companiilor solutii de perfectionare a strategiilor de social media.

§ Siscale dezvolta, in parteneriat cu Orange, IntelScale – o solutie de securitate (Threat intelligence) adresata IMM-urilor si care este usor scalabila, bazata pe algoritmi de inteligenta artificiala, cu capabilitati avansate de analiza.

Noile directii pe care programul Orange Fab le are in vedere sunt retelele 5G si retelele viitorului, IoT si obiecte conectate, smart city si mobilitate, fintech, smart retail, media si divertisment, sanatate si mod de viata, oameni si viitorul locurilor de munca, educatie digitala.

„Orange Fab a fost creat cu un scop clar de business, de a veni in intampinarea unor nevoi fie din partea clientilor, fie a Orange. Acesta este motivul pentru care, la doi ani de la anuntarea primelor startup-uri intrate in program, am simtit nevoia de a extinde directiile pe care le avem in vedere. Credem in puterea parteneriatului care poate aduce beneficii de ambele parti. Colaborarea cu startup-urile este pentru noi un element strategic prin care punem la dispozitia clientilor nostri tehnologii noi din domenii cheie, unde conectivitatea, fie ea fixa, mobila sau destinata zonei IoT, este esentiala.” a declarat Monica Obogeanu, Startup Programs Manager in cadrul Orange Romania.

Procesul de selectie pentru programul Orange Fab este deschis pe intreaga perioada a anului.

Prin Orange Fab, startup-urile primesc acces la cele mai noi tehnologii, sustinere pentru dezvoltarea produselor si acces reteaua de distributie Orange si Orange Business Services. Pentru mai multe detalii, accesati http://www.orangefab.ro/.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri