Numerosi angel investors si antreprenori in serie fac parte din juriul competitiei de pitch-uri de la conferinta Fast Forward Business Summit, organizata de wall-street.ro si start-up.ro, si sunt pregatiti sa evalueze afacerile finaliste. Nu rata sansa de a-ti inscrie proiectul in concurs si de a-ti valida ideile in finala din 4 octombrie. Sesiunea de inscrieri se incheie marti, 25 septembrie.

Sergiu Negut, un angel cu ani buni de experienta si adviser in board-ul mai multor startup-uri care au crescut spectaculos

Sergiu Negut este business angel si decan asociat al Maastricht School of Management Romania. Sergiu are la activ investitii ca Business Angel in mai multe afaceri locale, printre care se numara FruFru, 2parale, Softelligence, FintechOS sau Intermedicas. El este si board adviser specializat in crestere antreprenoriala si transformare organizationala in mai multe startup-uri romanesti (FruFru, Bittnet Systems).

Pana in 2011, Sergiu Negut a fost Director Executiv la Regina Maria, unde, alaturi de fondatorul clinicii (Wargha Enayati), a contribuit la cresterea de mai bine de zece ori a companiei, printr-un mix de crestere organica, dezvoltari greenfield si achizitii, inclusiv vanzarea de doua ori a companiei catre fonduri de investitii.

Inainte de Regina Maria, Sergiu Negut a coordonat din Austria si Elvetia expansiunea est-europeana a Amgen. Sergiu a absolvit un MBA la INSEAD si este licentiat in Calculatoare la Universitatea Politehnica Bucuresti si in Relatii Internationale la ASE.

Radu Atanasiu, angel investor si profesor de Critical Thinking

Radu Atanasiu preda Critical Thinking la Maastricht School of Management Romania, la Entrepreneurship Academy si online, pe iversity.org, face angel investing, a fondat platforma de voluntariat DeBunavoie.ro si alearga maratoane costumat in Mickey Mouse.

Dintre investitiile realizate pe piata locala se numara 2Performant (2parale), SmartDreamers si Evertoys.

Ciprian Paltineanu, fost bancher de investitii, acum angel investor cu focus pe FinTech si shared economy

Ciprian Paltineanu este angel investor si business mentor cu peste 20 de ani de experienta in zona corporate si de investment banking si administrarea investiilor in Romania, Austria, Europa Centrala si de Est, Marea Britanie si SUA. Experienta profesionala financiar-bancara a lui Ciprian include UniCredit, Pioneer, Credit Suisse, Lehman Brothers si ABN Amro.

In prezent, Ciprian conduce Innova Human Capital, o firma de consultanta si management axata pe identificarea de oportunitati in Europa Centrala si de Est, investind capital de risc “early stage” in startups si companii cu potential ridicat de dezvoltare, pe care le si consiliaza cu privire la finantare, management si administrare, expansiune internationala sau activitati de achizitii-fuziuni.

Focusul meu ca angel investor ramane pe circular economy (tech si non-tech), FinTech, services & shared economy.

"Dupa o perioada in care am investit exclusiv in “old economy”, cu o preferinta in companii early-stage cu o abordare circulara (industria materialelor critice, ecologizare, agribusiness), de un an am inceput sa ma extind si in sectorul de tehnologie, cu focus predominant pe FinTech, dar nu exhaustiv. Perioada aceasta finalizez investitii intr-un fintech britanic care utilizeaza IA (inteligenta artificiala - n.r.), cat si intr-un startup CEE din domeniul shared economy. De asemenea, evaluez investitii in doua fonduri de VC, un fintech britanic (P2P lender) si un startup american care ofera servicii UAV (drone). Si mai am o lista (in crestere) de alte startups interesante cu fondatori din Romania si Republica Moldova, pe care le analizam cu atentie", a declarat Ciprian pentru wall-street.ro.

Ciprian este si advisor al StockBerry (analiza de valori mobiliare prin intermediul inteligentei artificiale - alpha la WebSummit-ul de anul acesta) si Bewell Technologies (metoda de plata pentru incluziune economica - concurent global la premiile Sustainable Development Goals). Anul acesta am mai investit in CXB HUB (platforma britanica de CX si employee engagement, beta la WebSummit-ul de anul acesta), ISOSpaces (case modulare din containere) si Polysolar (cleantech PV britanic).

Dorin Gaidau, manager de investitii al EFSE, fond european dedicat Europei de Sud-Est

In Romania, EFSE a finantat si a incheiat parteneriate pana in prezent cu Banca Transilvania, BT Leasing Transilvania, Agricover Credit, Garanti Leasing si Patria Credit, dar planuieste investitii si in afara sectorului financiar.

De altfel, EFSE Development Facility (Facilitatea de Dezvoltare a EFSE) finanteaza deja diverse proiecte de asistenta tehnica destinate atat partenerilor de creditare (proiecte individuale de consolidare a capacitatilor institutionale sau operationale ale acestora, studii de piata, training-uri, vizite de studiu etc.), cat si antreprenorilor (finantarea training-urilor, programelor de educatie financiara etc. pentru start-up-uri, in special celor din domeniul FinTech, intreprinderi sociale etc.) prin intermediul parteneriatelor cu diverse entitati (incubatoare de afaceri/acceleratoare, asociatii de afaceri, institutii financiare).

Malin Iulian Stefanescu, angel investor si general manager al EEU Software

Malin a realizat pana acum mai multe investitii de tip angel in Romania si are inca doua in curs de finalizare. Printre investitiile concretizate se numara Green Horse Games si Smartdreamers, dar a investiti totodata si prin MVP Angels (retea de investitori pentru firmele tech) si in InnerTrends.

In afara Romaniei a investit in slide.ly, dar cel mai mult se dedica propriei companii, EEU Software.

Calin Fusu, antreprenorul in serie care a fondat grupul Neogen

Calin Fusu este unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori romani si unul dintre primii investori din zona de servicii si aplicatii online pe plan local. Originar din Republica Moldova, omul de afaceri avea doar 16 ani cand a intrat la Academia de Studii Economice Bucuresti, unde a absolvit Facultatea de Relatii Internationale, in 1995.

Cinci ani mai tarziu, a fondat grupul Neogen, care detine in prezent una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania - BestJobs; platforma de comert online cu produse home & deco - Vivre; platforma de E-fulfillment - Frisbo; si Conso, unul dintre cele mai utilizate site-uri de comparatii si informatii financiare pentru consumatori din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri