Powa, platforma romanilor care te ajuta sa schimbi furnizorul de energie in cateva minute

Powa este prima aplicatie din Romania care permite consumatorilor de energie electrica sa-si schimbe furnizorul de energie online, printr-un proces simplu si rapid. Am vorbit la emisunea Ziua Zero cu Bogdan Brad, project manager al startup-ului.

Gasiti mai jos cele mai importante declaratii ale lui Bogdan Brad, project manager al startup-ului. Interviul complet il puteti urmari in videoclip.

„Powa este prima aplicatie din Romania care permite consumatorilor de energie electrica sa-si schimbe furnizorul de energie online, dupa ce vizualizeaza o lista de oferte pusa la dispozitie de mai multi furnizori de energie. Practic, este instrumentul care leaga piata libera de consumatorul de energie electrica, pentru ca nu exista un astfel de instrument pana acum care sa ofere aceste servicii.”

„Am fost inspirati de ceea ce se intampla in piete mai mature unde exista deja astfel de instrumente si am sesizat o oportunitate. In acelasi timp, ne-a si suras ideea de a fi primii care fac asta in Romania.”

Aplicatia este functionala. In momentul de fata, sunt 5 furnizori listati care au mai multe oferte si se poate schimba furnizorul de energie electrica exclusiv online.

Citeste si:
Donald Trump a anunțat că va interzice aplicația TikTok pe...
Donald Trump a anunțat că va...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Profilul clientului il reprezinta consumatorul cu varsta cuprinsa intre 25 – 45 de ani, din mediul urban, provenit dintr-o localitate cu peste 100.000 de locuitori, care are cel putin studii liceale si este interesat sa faca economii.

Schimbarea furnizorului este un proces online reglementat de ANRE – Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energetic, si presupune un upload de documente semnate de consumator si de furnizor, dupa care schimbarea furnizorului de energie electrica s-a finalizat. Procesul din online dureaza cateva minute, dar cadrul legislativ prevede o durata maxima de 21 de zile in care noul furnizorul trebuie sa se ocupe de partea juridica, pentru a se face tranzitia de la un furnizor la altul.

Powa este o solutie simpla si rapida la procesul anevoios pe care ar trebui sa-l parcurga consumatorii daca aleg sa faca tranzitia in mod clasic. Asta ar presupune ca trebuie sa intra pe pagina ANRE si ca contacteze personal fiecare furnizor pentru a afla mai multe informatii. Dar multi dintre acestia sunt in insolventa sau nu ofera energie electrica persoanelor fizice. In plus, se evita modelul clasic de mers la ghiseu sau de trimis documente prin posta.

Pentru listarea furnizorilor nu exista niciun cost, dar se semneaza un contract prin care furnizorii se obliga sa ofere transparenta completa in ceea ce priveste draft-urile de contract in care sunt indicate toate prevederile parteneriatului dintre furnizor si beneficiar.

Citeste si:
Avarie la metrou pe Magistralele 1 şi 3, între staţiile Izvor şi...
Avarie la metrou pe...

Powa a ajuns la un target de 30.000 de persoane, iar peste 100 dintre cei care au ajuns pe platforma au deja contractele in diverse etape de semnare.

Strategia de monetizare presupune mai multe fluxuri de venituri. Unul dintre ele vine din relatia cu furnizorii, fiind perceput un comision pentru semnarea unui contract in platforma. Pentru consumatori, schimbarea furnizorului este gratuita. O alta sursa de venit este un modul de advertising, disponibil in platforma, care poate oferi ad-uri la nivel national sau de judet, dar care sa fie utile consumatorilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri