Executivul a aprobat, vineri, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, prin programul Start-Up Nation, editia 2018, potrivit unui comunicat emis de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

”Forma finala a schemei de minimis este publicata pe site-ul ministerului si testam platforma online de inscriere in program, astfel incat in a doua decada a lunii sa deschidem aplicatia”, a declarat ministrul Stefan Radu Oprea.

Principalele modificari aduse editiei 2018 a programului Start-Up Nation se refera la simplificarea programului, care a fost construit pe baza celor mai bune practici invatate in Start-Up Nation 2017; cresterea gradului de transparenta; o atentie mai mare pentru domeniile care au nevoie de sustinere din partea statului: productie, servicii, industrii creative si comert si sunt promovate zone ale tarii in care numarul de IMM-uri este foarte scazut.

Suma maxima ce va fi acordata este de 200.000 de lei/beneficiar, bugetul fiind aprobat pentru 10.000 de proiecte.

Aplicatia pentru editia 2018 a Start-Up Nation va fi activa 30 de zile lucratoare, din momentul deschiderii.

Programul national Start-Up Nation a insemnat in anul 2017: 19.297 de aplicanti inscrisi, 8.444 de contracte semnate initial, 8.100 de contracte active, peste 21.000 de locuri de munca nou infiintate si insertia pe piata muncii a persoanelor defavorizate, somerilor si absolventilor, cresterea investitiilor in tehnologii noi inovative.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri