Ministerul pentru Mediul de Afaceri: Guvernul a aprobat vineri OUG pentru Start-Up Nation 2018

Executivul a aprobat, vineri, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, prin programul Start-Up Nation, editia 2018, potrivit unui comunicat emis de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

”Forma finala a schemei de minimis este publicata pe site-ul ministerului si testam platforma online de inscriere in program, astfel incat in a doua decada a lunii sa deschidem aplicatia”, a declarat ministrul Stefan Radu Oprea.

Principalele modificari aduse editiei 2018 a programului Start-Up Nation se refera la simplificarea programului, care a fost construit pe baza celor mai bune practici invatate in Start-Up Nation 2017; cresterea gradului de transparenta; o atentie mai mare pentru domeniile care au nevoie de sustinere din partea statului: productie, servicii, industrii creative si comert si sunt promovate zone ale tarii in care numarul de IMM-uri este foarte scazut.

Suma maxima ce va fi acordata este de 200.000 de lei/beneficiar, bugetul fiind aprobat pentru 10.000 de proiecte.

Aplicatia pentru editia 2018 a Start-Up Nation va fi activa 30 de zile lucratoare, din momentul deschiderii.

Citeste si:
Cîțu despre protestul polițiștilor: E necinstit față de ceea ce e...
Cîțu despre protestul...

Programul national Start-Up Nation a insemnat in anul 2017: 19.297 de aplicanti inscrisi, 8.444 de contracte semnate initial, 8.100 de contracte active, peste 21.000 de locuri de munca nou infiintate si insertia pe piata muncii a persoanelor defavorizate, somerilor si absolventilor, cresterea investitiilor in tehnologii noi inovative.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri