Programul Start-Up Nation 2018 incepe azi. Cum poti obtine 200.000 de lei de la stat

Joi, 27 decembrie, de la ora 10:00, se deschide aplicatia pentru inscrierea in Programul Start-Up Nation 2018, a anuntat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA). De asemenea, cei care vor sa participe trebuie sa stie ca suma maxima nerambursabila pe care o poate primi un beneficiar este de 200.000 lei, noteaza Agerpres.

"Procedura de implementare a editiei 2018 a Programului Start-Up Nation a fost publicata in Monitorul Oficial, ultimul pas important inainte de deschiderea aplicatiei, programata pe 27 decembrie, la ora 10:00. Documentul prevede ca, pentru platile efectuate in valuta, conversia se face la cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei, valabil pentru ziua publicarii Ordinului de aprobare a schemei de ajutor de minimis in Monitorul Oficial al Romaniei. Pentru ziua de joi, 27 decembrie, cursul euro/leu comunicat de BNR a fost 4,6598", precizeaza un comunicat al MMACA.

Cine se poate inscrie in Programul Start-Up Nation 2018?

Schema de minimis are ca obiective principale stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii si imbunatatirea performantelor economice ale acestora, cu prioritate in zonele geografice mai putin dezvoltate economic, in care densitatea IMM-urilor este redusa comparativ cu media europeana, crearea de noi locuri de munca si insertia pe piata muncii a persoanelor defavorizate, somerilor si absolventilor.

Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societatile infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, care activeaza in domeniul productiei, industriilor creative, serviciilor si comertului. Pentru a participa la program, societatile trebuie sa creeze cel putin un loc de munca cu norma intreaga pe perioada nedeterminata si sa mentina locul de munca ocupat cel putin doi ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

Citeste si:
Palet Românesc | Solaris Plant, business-ul românesc care aduce...
Palet Românesc | Solaris...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri