Juriul Acceleratorului BCR-InnovX a selectat cele 10 firme care vor participa la Bootcamp-ul programului in perioada 25 martie – 14 iunie 2019. Prima cohorta a acceleratorului este dedicata start-up-urilor, cu cifra de afaceri intre 100.000 de euro si 1 milion de euro, care dezvolta solutii si produse inovatoare prin tehnologie.

Cele 10 companii selectate de juriu sunt:

  • AlphaBlock (blockchain)
  • BOX2M (tehnologii IoT)
  • KFactory (Tehnologii IoT si machine learning)
  • KPEYE (platforma dedicata IMM-urilor)
  • Maillon (platforma LendTech)
  • Modex (Blockchain)
  • Mo’Real Universe (platforma pentru experiente Augmented Reality)
  • Product Lead (solutie e-commerce)
  • Sigtree (servicii integrate de Smart Home)
  • Wise Voice (dezvoltator de chatbot si asistent vocal)

„Antreprenorii selectati in acceleratorul BCR-InnovX ne dau incredere ca vom vedea tot mai multe companii de tehnologie lansate de romani, cu succes international. Alaturi de partenerii din proiect, credem in dezvoltarea Romaniei prin inovatii in tehnologie si credem ca <> poate deveni un brand de tara. Ma astept totodata sa acceleram noi insine ca business, prin inglobarea unor solutii fintech selectate in accelerator si prin inovarea instrumentelor financiare de investitii in start-up-uri”, spune Sergiu Manea, CEO Banca Comerciala Romana.

Retail jobs

„In momentele cele mai dificile, am avut norocul sa fiu inconjurat si sa primesc indrumari din partea unor oameni care m-au ajutat sa trec peste obstacole. Am fondat InnovX ghidat de convingerea ca este datoria mea sa-i ajut pe ceilalti care au un start-up in tehnologie. Am avut multe <> si toate au rezultat in urma interactiunilor cu ceilalti antreprenori. Cateodata este nevoie doar de o discutie de 5 minute cu cineva care a avut o experienta similara, care poate sa salveze ani de zile de mers intr-o directie gresita”, spune Bogdan Manoiu, fondatorul InnovX.

Juriul acceleratorului a fost format din: Alexandru Mihailciuc (Global Head of Pre-sales UiPath), Daniel Dumitrescu (Unicorns Scout InnovX), Diana Dumitrescu (Programme Manager InnovX), Silviu Florea (Senior Fintech Developer Compensis), Andrei Bogdan Mihaescu (Senior Developer ADP), Madalina Hagima (Partener de conducere Hristescu & Partners), Bogdan Hristescu (Director Regional Euronet), Delia Olteanu (Creditare Micro BCR) si Gabriel Pralea (Regional Corporate Director BCR). Acestia vor fi o parte din mentorii Bootcamp-ului BCR-InnovX dedicat start-up-urilor, alaturi de experti internationali in accelerarea afacerilor.

Citeste si:
Vești bune pentru consumatori: METRO extinde gama de carne...
Vești bune pentru...

Toate start-up-urile din program vor invata, prin expertiza ECSIF, sa acceseze de la Bruxelles granturi pentru inovare cu valori de 50.000 de euro si vor putea sa-si sustina prezentarile in cadrul conferintei Startup Grind din Londra.

Acceleratorul BCR-InnovX este un proiect realizat in parteneriat cu Uipath, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace si European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acopera costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile si costurile logistice.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program de mentorat si accelerare de business structurat in trei etape:
• Start-ups – 10 microintreprinderi care au avut in 2018 o cifra de afaceri intre 100.000 de euro si 1 mil. euro si/sau care au atras o finantare cuprinsa intre 100.000 de euro si 1 mil. euro in ultimul an. Cifra de afaceri se poate cumula cu cea al altor companii cu care formeaza un grup in acceptiunea legislatiei IMM-urilor
• Grinders – 10 studenti si/sau tineri antreprenori la inceput de drum. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa aiba inregistrata o microintreprindere, o intreprindere sociala sau asociatie/fundatie pe teritoriul Romaniei (persoana juridica sau persoana fizica autorizata) in orice sector tehnologic. Cifra de afaceri pe ultimul an trebuie sa fie sub 100.000 de euro.
• Scale-ups – 5 companii dezvoltate (IMM-uri), care au inregistrat in 2018 o cifra de afaceri intre 1 mil. euro si 2,6 mil. euro. Cifra de afaceri se poate cumula cu cea al altor companii cu care formeaza un grup in acceptiunea legislatiei IMM-urilor.

Citeste si:
Omul prost aduce dezavantaje atât societății cât și propriei persoane
Omul prost aduce dezavantaje...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri