Hackathon4Health 2019, cel mai mare hackathon pe teme de sanatate din Romania, si-a desemnat castigatorii din acest an. Printre proiectele premiate se numara o aplicatie adresata medicilor chirurgi, care pot beneficia de asistenta in timp real, atunci cand trebuie sa gestioneze patologii mai complexe.

Hackathon4Health 2019, cel mai mare hackathon pe teme de sanatate din Romania, a avut loc week-endul acesta la initiativa companiei Johnson & Johnson Romania si implementat in colaborare cu Smart Everything Everywhere (SEE).

Timp de 48 de ore, peste 90 de tineri profesionisti din toata tara au lucrat pentru crearea si dezvoltarea de solutii IT&C cu scopul de a raspunde unora dintre nevoile de digitalizare de la nivelul sistemului de sanatate din Romania. Evenimentul s-a desfasurat cu parteneriatul strategic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania si al Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham Romania) si a reunit profesionisti din domeniul sanatatii, manageri de spitale si sefi de sectie din unitatile sanitare.

Anul acesta, evenimentul a avut loc in contextul si pe perioada Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, inainte de inceperea Saptamanii dedicate eHealth. Juriul competitiei de anul acesta a fost alcatuit din: Razvan Teohari Vulcanescu – Presedinte Casa Nationala de Asigurari de Sanatate; Conf. Dr. Florentina Furtunescu – UMF Carol Davila; Andrei Avadanei – Director Executiv Bit Sentinel Security; Matei Dumitrescu – Vicepresedinte TechAngels si Dr. Anca Bundoi – Director Relatii Guvernamentale si Politici Publice EMEA in cadrul Johnson & Johnson.

Cele trei echipe si proiecte castigatoare au fost:
• Echipa Oncochain
– a propus juriului o platforma software care conecteaza specialistii implicati in diagnosticul si tratamentul pacientilor oncologici, facilitand schimbul de informatii in mod integrat si complet in beneficiul pacientilor;
• Echipa „Surgisight” – a dezvoltat o aplicatie adresata medicilor chirurgi, care pot beneficia de asistenta de tip in timp real, printr-o interfata care foloseste realitatea augmentata, atunci cand trebuie sa gestioneze patologii mai complexe in timpul unei operatii;
• Echipa „This is not a team, it’s a sandwich” – formata din elevi de clasa a 11-a, a propus juriului o aplicatie pentru mobil dedicata persoanelor diagnosticate cu boala Alzheimer cu ajutorul careia acestea sunt in contact permanent cu tutorele lor. Aplicatia le va aminti pacientilor sa isi ia medicamentele la ora potrivita, permite recunoasterea faciala a persoanelor apropiate acestora si ii poate indruma vocal in cazul in care se ratacesc sau pentru realizarea activitatilor zilnice.

„I-am provocat pe participantii de anul acesta sa isi lase imaginatia libera dar sa aiba o viziune bine articulata atunci cand isi vor dezvolta solutiile IT&C. Inca de la inceputurile sale, evolutia Johnson & Johnson a fost sustinuta de puterea imaginatiei oamenilor. Astazi, ne imaginam o lume in care sanatatea mintala, a trupului si a mediului sunt accesibile tuturor oamenilor. Angajamentul nostru este sa transformam domeniul sanatatii prin adoptarea revolutiei digitale si sa permitem utilizarea inteligenta, eficienta si in siguranta a datelor pentru beneficiul pacientilor, stiintei si cercetarii. Spre exemplu, consideram ca interoperabilitatea registrelor electronice de sanatate va fi un pas esential in intrebuintarea la un potential maxim a datelor pacientilor cu scopul de a genera beneficii pentru pacienti, furnizori de servicii medicale, cercetatori (din domeniul public si cel privat), industrie si guverne” declara Christian Rodseth, Managing Director Janssen Compania Farmaceutica a Johnson & Johnson in Romania.

5.000 de dolari si consiliere

Fonduri pre-seed in valoare de 5.000 de dolari din partea Johnson & Johnson Romania alaturi de consiliere si mentorat din partea companiei si a SEE pentru dezvoltarea si lansarea aplicatiilor si a platformelor create in cadrul concursului.

Proiectele si echipele castigatoare au fost selectate in baza urmatoarelor criterii:
• Minimum Viable Product (MVP) – evaluarea a ceea ce echipa a reusit sa creeze in cele doua zile de hackathon, respectiv demonstrarea competentelor tehnice ale solutiei;
• Inovatie – din perspectiva implementarii si a nevoii pe care proiectul o adreseaza;
• Fezabilitate – posibilitatea reala de a dezvolta cat mai aproape de o versiune finala si viabila avand la dispozitie 5.000 de dolari finantare si sesiunile mentorat;
• Impactul potential al proiectului asupra sanatatii populatiei, in Romania si la nivel global;
• Coeziunea echipei si aptitudinile de business.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri