Fondul de investitii Early Game Ventures (EGV) anunta o investitie in Adiem, companie romaneasca recent infiintata, care dezvolta tehnologii bazate pe variatia batailor inimii - HRV (heart rate variability) si derivate biometrice, folosind datele culese prin dispozitive wearable precum ceasurile si bratarile inteligente, inele, ochelari si alte echipamente conectate. Asistenta juridica a tranzactiei a fost asigurata de casa de avocatura DLA Piper Dinu.

„Adiem foloseste datele colectate de la dispozitive wearable, dar nu pentru a urmari activitatea sportiva sau în scopuri medicale, ci pentru cresterea productivitatii si integrarii fiecaruia dintre noi în grupurile cu care interactionam recurent. Vorbim aici atât de zona profesionala cât si de cea privata, de un ciclu dinamic si continuu. Aceasta abordare noua si miza importanta pe care o are tehnologia dezvoltata de Adiem ne-au facut sa luam decizia de a investi”, a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV.

Echipa Adiem este formata din data scientists, ingineri, psihiatri, cardiologi si oameni de marketing si este condusa de Victor Anastasiu, CEO Adiem. Acesta a declarat: „Suntem bucurosi ca am gasit în EGV un partener alaturi de care sa dezvoltam tehnologiile Adiem în viitor. Urmeaza o perioada intensa, în care ne vom concentra pe rafinarea algoritmilor si pe dezvoltarea noului ecosistem pentru a putea lansa anul acesta primele versiuni ale aplicatiei mobile pentru iOS si Android.

Early Game Ventures (EGV) îsi propune sa investeasca în companii inovatoare care construiesc infrastructura tehnologica a viitorului. Aceste startup-uri vor furniza servicii de date sau suportul hardware pe care le vor folosi alte companii în anii care vin. Din aceasta perspectiva, Adiem foloseste cantitati uriase de date pentru a gasi insight-uri noi, a crea valoare si a deschide noi industrii si noi verticale.

Detalii despre teza de investitii a EGV aici.

Citeste si:
Start-up romanesc impotriva mortalitatii infantile, finantare majora
Un start-up romanesc ce...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
Femyo, aplicatia ca un doctor de buzunar care ajuta viitoarele mamici