Unii au facut cariera in pictura, altii in sculptura, insa pentru Marian Mirea design-ul unei bucatarii este o adevarata provocare, iar rezultatul poate fi considerat de unii opera de arta. Tanarul antreprenor ne-a povestit cum reuseste sa faca din aceasta incapere unde odinioara se spalau vasele si se prepara mancarea, unul dintre cele mai primitoare locuri din intreaga locuinta. Mobilierul este cheia.

Desi nu are studii in acest domeniu, practica si experienta acumulate sunt cele mai importante carti de vizita, spune el. “La Atelierul de Bucatarii am vandut bucatarii si de peste 20.000 de euro, dar si de doar 1.000 de euro – depinde foarte mult de spatiu si de ceea ce isi doreste clientul”, spune el, pentru WALL-STREET.ro.

”Ne adresam unei plaje largi de clienti, de la clientul low cost, la cel mai extravagant. Ca vanzari nu exista un standard anume, poti vinde intr-un trimestru o suta sau o mie de bucatarii. Capacitatea de productie e de peste 200 de bucatarii pe luna. Sunt luni in care atingem acest prag si luni in care nu reusim”, detaliaza antreprenorul.

De la blatul de bucatarie, pana la sistemele de inchidere, materiale si culori, toate sunt extrem de importante in transformarea bucatariei. Aceste detalii le-a descoperit pe parcurs si Marian Mirea, (31 de ani), originar din Craiova, care, dintr-o pasiune, a dezvoltat un business de succes.

De la varsta de 20 de ani a inceput afacerea in domeniul mobilei de interior si, in timp, a dezvoltat un portofoliu bogat si o lista lunga de clienti care ii recomanda brandul.

Marian Mirea are la ora actuala doua magazine in Bucuresti (Baneasa si Prelungirea Ghencea) si unul la Craiova unde realizeaza aceste lucrari.

Concureaza cu branduri de top, insa ce il diferentiaza pe tanarul antreprenor de ceilalti producatori de bucatarii este conceptul ”made to measure”, care presupune realizarea unui produs dupa gustul, ideile, dar mai ales masurile spatiului care sunt esentiale.

"Am creat un sistem care il ajuta pe client sa isi proiecteze si personalizeze singur bucataria, in functie de spatiul pe care il are, dar si de dorintele sale. Un fel de "made to measure" as spune eu. Clientii vin in showroom-urile noastre din bvd. Ghencea, Baneasa si Craiova, unde sunt intampinati de specialistii nostri, urmeaza o discutie in urma careia se va realiza proiectul bucatariei tinand cont de amplasarea frigiderului, hotei, a masinii de spalat vase sau haine, de plita cu cuptor, sau de chiuveta.

Apoi, este esentiala impartirea rafturilor si, nu in ultimul rand, stabilim culoarea si materialul, iar aici avem o paleta destul de generoasa. Sunt clienti care stiu deja ce culori vor, altii primesc consiliere de la designerii nostri”, detaliaza Marian.

Pasul doi: impreuna cu clientul se stabileste o vizita la domiciliu unde se vor lua masurile exacte, apoi se stabileste pretul produselor si se va da un termen de executie a lucrarii.

Citeste si:
Cat economiseste un spital prin deschiderea propriei bucatarii
Economie de peste 900.000 de...

“Bucataria este locul in care te intalnesti cu prietenii, locul in care te relaxezi si unde mesele importante ale zilei se pot transforma in momente frumoase. Pentru pastrarea in timp a produselor realizate in fabrica sa, afaceristul a ales sisteme de inchidere de ultima generatie. Bucataria este locul in care te intalnesti cu prietenii, locul in care te relaxezi si unde mesele importante ale zilei se pot transforma in momente frumoase”.

”Bucataria este inima casei, nu? Este a doua incapere unde iti petreci cel mai mult timp. Se spune ca daca ai o bucatarie frumoasa, atunci cresc si sansele de a fi fericit, mai ales ca gatitul a devenit o pasiune nu doar pentru femei, ci si pentru barbati. Acum avem posibilitatea sa transformam dupa bunul plac spatiul in care ne savuram micul dejun, pranzul si cina. Va sfatuiesc sa puneti accent pe finisaje, pe accesorii si pe calitate. Aveti grija la partea tehnica pentru ca este extrem de importanta in timp. Pentru o curatare mai facila, pentru pastrarea optima in timp a mobilierului, imbinarile sertarelor noastre sunt robotizate. Tot ce tine de asamblarea mobilierului este pre-gaurit computerizat, pentru o precizie milimetrica. Se frezeaza totul in functie de nevoi iar partea de deschidere/inchidere a sertarelor este lina si foarte silentioasa datorita balamalelor de calitate de la Blum. Putem crea o bucatarie ”wow” si, in primul rand, lasam clientul sa isi personalizeze produsul exact cum doreste, oferindu-i o multitudine de modele care sa il inspire”, ne-a spus Marian Mirea, CEO ”Atelierul de Bucatarii”.

Ce modele de bucatarii sunt la moda

Bucatariile tip insula, rustice, simple sau model industrial sunt cele mai la moda bucatarii, conform lui Marian.

Bucatariile moderne, din lemn sau MDF cu suprafata lucioasa ori mata sunt in top si anul acesta.

Citeste si:
Noua bucatarie romaneasca - de la mare la munte, in farfurie
Noua bucatarie romaneasca -...

”Indiferent ca optam pentru o culoare inchisa, neutra sau, din contra, pentru nuante indraznete, aspectul va fi unul in tendinte daca reusiti sa armonizati cu restul accesoriilor: masa, scaunele, gresia, faianta, canapelele, etc. Sa stiti ca daca optati pentru alb, nu ar trebui sa ne gandim ca este mult mai greu de pastrat curatenia. Din contra, materialele sunt extrem de usor de intretinut”, subliniaza antreprenorul.

Bucatariile rustice te aduc intr-o alta lume. Te ajuta sa iti creezi un spatiu unic, provensal, te fac sa te simti ca si cum ai fi mereu in vacanta.

Bucatatiile moderne in linii industriale sunt din ce in ce mai solicitate. Culorea gri metalizat este in paleta specifica acestui tip de bucatarii si ofera spatiului un aer modern.

Citeste si:
Apartamente pentru angajatii spitalelor: ce acuzatii aduce PNL
Locuinte de serviciu pentru...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »



Citeste si
Cum trebuie sa arate bucataria perfecta