O antreprenoare de 24 de ani din București, Alexandra Vasile, a investit în plină pandemie 100.000 de euro într-o afacere inedită pe piața din România – comerț cu minifrigidere pentru cosmetice. Ȋncă din luna februarie, prima lună de funcționare, compania a ȋnregistrat vânzări de peste 8.000 de euro (circa 10.000 lei pe săptămână) numai din vânzările generate prin social media. Alexandra Vasile are în plan să intre cu acest produs pe piața de retail, unde estimează că, ȋn doar șase luni, își va recupera investiția.

„Am crescut într-o familie de antreprenori care mi-a oferit încredere și curaj. Am fost învățată să caut oportunități în orice tip de situație. Acesta a fost motivul pentru care, atunci când am descoperit conceptul de minifrigidere cosmetice în străinătate, în loc să îl cumpăr doar pentru mine, m-am decis să îl aduc pe piața din România”, a declarat Alexandra Vasile, fondatoarea Meloni Care.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale aparatului este sistemul său termo-electric care răcește până la 5-10°C, în doar două ore. Persoanele care doresc să își depoziteze și să își conserve produsele cosmetice preferate, la temperaturi optime care nu îngheață, vor beneficia mai mult timp de proprietățile acestora.

„Meloni Care se adresează femeilor care doresc să își îmbunătățească rutina de îngrijire. În timp ce clientele noastre consideră minifrigiderele un accesoriu inovator, care îmbină utilul cu plăcutul, clienții de sex masculin au relatat că au cumpărat produsul pentru a-l oferi cadou persoanei dragi. Vânzările au fost generate atât prin website-ul nostru, prin ajutorul prezenței în social media, cât și direct din saloanele de înfrumusețare din România. Perspectivele pentru viitorul apropiat sunt să diversificăm gama de produse, pentru a suplini nevoile pieței, deoarece industria de beauty este în continuă creștere”, a concluzionat Alexandra Vasile.

Este deja demonstrat de specialiști că efectul „de rece” este benefic pentru tenul inflamat sau iritat. Măștile, cremele și loțiunile tonice își vor păstra calitățile ingredientelor pentru mai mult timp, reducându-se astfel riscul de apariție a bacteriilor. O a doua caracteristică ce aduce plusvaloare acestui produs este funcția sa adițională de încălzire, de până la 50-65°C, aspect care facilitează depozitarea și încălzirea prosoapelor faciale, a uleiurilor pentru masaj și a cerii depilatoare. Acest sistem performant recomandă produsul premium pentru a fi folosit în unități profesionale, precum saloanele specializate de cosmetică și înfrumusețare, în hoteluri sau alte unități de turism balnear și servicii SPA.

Minifrigiderele au un aspect modern, sunt ușor de transportat și de depozitat, având o greutate de două kilograme. Aparatul nu consumă mult curent, are o capacitate de aproximativ patru litri și vine în dotare cu un încărcător de mașină, ceea ce îl face multifuncțional, pentru că permite inclusiv răcirea alimentelor sau băuturilor, la drum lung. În prezent, Meloni Care are în gama sa trei colecţii: minifrigidere de cosmetică, globuri de masaj cu antigel în interior, care păstrează răceala în timpul masajului și accesorii de masaj din piatră naturală.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri