Una dintre cele mai mari probleme ale antreprenorilor din ziua de azi este concedierea. Vor mereu să mai dea șanse. Intră în lupta infinită de a schimba oamenii. Amână câteodată ani de zile să concedieze un angajat neperformant, sperând că nu vor trebui să o facă.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, antreprenor și fondatorul TBF.

Însă oamenii tăi buni. Cei productivi. Cei care îți fac profitul. Ei se bazează pe tine să faci asta.

Dacă tu nu ai puterea să iei aceste decizii grele la timp, pui în pericol veniturile oamenilor buni. Veniturile celor care au dat tot ce au putut. Veniturile celor care au învățat, au fost consecvenți și disciplinați.

Cum este asta mai bine?

Treaba ta ca antreprenor sau CEO este să creezi un mediu extraordinar pentru oamenii care performează în afacerea ta. Nu să creezi un mediu bun pentru toată lumea. Ia-ți rolul în serios, pentru că cei buni și-au lăsat încrederea și puterea în mâinile tale.

Amânarea concedierii este printre primele semne de amatorism în conducerea afacerilor.

Sursa foto: Razvan Căzănescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Răzvan Căzănescu
Răzvan Căzănescu (fondatorul TBF) a fost implicat în sute de companii din postura de consultant, partener, investitor sau fondator. A dublat companii de milioane de euro în doar 3 luni și a dus startup-uri la peste un milion de euro în primul an de activitate. Nu este trainer sau speaker și nici nu pretinde să fie. Este antreprenor. A creat companii. A condus companii. A crescut companii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri