Start-up-ul R-Create, fondat de Linda Vasilescu în 2019, care a scos recent pe piața din România ambalajele reutilizabile, extinde colaborările cu jucătorii din online și vrea să stabilească un parteneriat cu un retailer, pentru a amplasa puncte de colectare pentru ambalaje și a elimina prețul plătit de clienții magazinelor online, scrie Retail.ro.

Proiectul R-Create a început în 2019, la incubatorul Impact Hub din București, unde se căutau soluții prietenoase la mediul la problemele cotidiene din piață. Corelând piața în creștere a cumpărăturilor online cu dezavantajele pe care le creează ambalajele: de la producție la depozitare și colectare, Linda Vasilescu a propus un ambalaj reutilizabil. Soluția ei a câștigat premiul întâi și încrederea unui investitor din juriu, așa că ideea s-a transformat într-o platformă care gestionează miile de ambalaje din sistem și conectează compania de curierat și magazinele online.

R-Create produce ambalajele în România, iar acestea sunt realizate dintr-un plastic mai dur, care poate fi reciclat și are componente deja reciclate. Start-up-ul colaborează cu compania de curierat DPD, cu care a dezvoltat un serviciu special, iar clienții magazinelor online partenere pot opta pentru un astfel de ambalaj, care se închiriază. Pentru acest serviciu, magazinul plătește contravaloarea cartonului în care ar fi ambalat coletul, iar pe client îl costă doi-trei lei.

Citește mai multe pe Retail.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri