Hotelul de gheata de la Balea Lac ar putea fi inaugurat in ziua de Craciun

Cel de-al saptelea hotel de gheata construit in Romania la Balea Lac ar putea fi deschis in ziua de Craciun, de atunci urmand sa fie disponibile si primele camere pentru cazare. Constructia a inceput in aceasta saptamana.

"Deocamdata, pentru ca stratul de zapada este inca destul de subtire, muncitorii s-au axat doar pe extragerea din lacul Balea a blocurilor de gheata ce vor fi folosite la constructie. Fiecare «caramida» de gheata taiata din lac are peste 40 de centimetri grosime si o lungime de aproximativ 1 metru. Pentru finalizarea Hotelului de Gheata din acest sezon vor fi folosite peste 2.000 de asemenea bucati", se arata intr-un comunicat.

Hotel de gheata de la Balea Lac este un obiectiv unic de acest fel din Europa de sud-est.

Constructia unitatii de cazare este influentata de conditiile meteo.

"Daca conditiile meteorologice vor fi favorabile acestei activitati (temperaturi scazute si ninsori abundente) si nu se vor ivi situatii exceptionale, Hotelul de Gheata va fi gata pentru vizitare in ziua de Craciun a acestui an, tot de atunci urmand a fi disponoibile si primele camere pentru cazarea celor mai dornici de adrenalina si aventurosi turisti", potrivit sursei.

Vezi aici cum va arata hotelul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri