Compania aeriana low-cost Blue Air isi va muta din 25 martie zborurile de pe Aeroportul Baneasa pe Aeroportul Otopeni si va incepe in vara operatiunile dintr-o alta tara din Uniunea Europeana apropiata de Romania.
Avand in vedere ca Blue Air nu este atrasa de Ungaria, dupa disparitia Malev, o posibilitate ar fi Bulgaria, unde operatorul national Bulgaria Air nu o duce prea bine fiind in restructurari. Bulgaria Air zboara din Sofia si Varna catre 28 de destinatii din Europa si Orientul Mijlociu.

“Ar fi complicat sa intram si noi pe piata din Budapesta. Dupa disparitia Malev, toata lumea isi mareste numarul de zboruri acolo, mai ales Ryanair, Wizz Air. Concurenta este prea mare. Blue Air va deschide operatiunile intr-o alta tara din Uniunea Europeana, apropiata de Romania”, a declarat Sherif Ussama, director general al Blue Air.

Anul acesta, Blue Air va adauga in flota trei aeronave, numarul acestora ajungang la 10.

“Vom mari flota cu doua aeronave Boeing 737-400, care au operat pentru Lufthansa. Saptamana trecuta a intrat in operare o aeronava, iar peste o saptamana vom aduce inca una. Vom avea 6 pe Otopeni si trei pe Bacau”, a spus Adrian Ionascu, directorul general adjunct al Blue Air.

Potrivit lui Ussama, cea de-a zecea aeronava va fi adusa in aprilie-mai.

Ca urmare a mutarii, Blue Air va inchide agentia din Baneasa si va deschide una in Otopeni, insa verificarile tehnice le va face in continuare pe Aeroportul din Baneasa.

“Dupa Tarom, Blue Air va fi a doua companie cu baza pe Aeroportul Otopeni”, a precizat Cristian Buciu, directorul operational Blue Air.

Blue Air a introdus in orarul de vara 2012 destinatiile cu plecare din Bucuresti catre Barcelona, Madrid, Stuttgart, Bologna, Milano(Bergamo), Lisabona, Roma si retur; Bacau catre Venetia, Bruxelles, Dublin, Londra si retur; Sibiu catre Stuttgart si retur.

Cum a fost anul 2011 pentru Blue Air

Blue Air a inregistrat anul trecut afaceri de 149,5 milioane euro, nivel similar cu cel din 2010 de 150 milioane euro si estimeaza un avans de 3-4% in 2012.

Anul trecut, compania si-a diminuat capacitatea de transport scazand numarul de aeronave de la 11 la 7 unitati. Gradul de incarcare al avioanelor a crescut anul trecut la 91%, de la 72% in 2010. Numarul de pasageri a scazut anul trecut sub 1,5 milioane de persoane, iar anul acesta se asteapta la o crestere ca urmare a maririi capacitatii cu 3 aeronave.

Potrivit companie, 80% din biletele de avion sunt vandute online. Blue Air a vandut peste 5 milioane de bilete de avion online din 2006 pana in prezent, prin intermediul ePayment.

Pretul biletelor nu va fi influentat anul acesta de mutarea de pe Aeroportul Baneasa in Otopeni, ci de rata de schimb euro/dolar si pretul combustibililor sustine Ussama.

Blue Air va incepe in 2013 sa lucreze la infrastructura noului Aeroport din sudul Capitalei, Adunatii Copaceni, insa nu a spus cand acesta va deveni operational.

Compania Blue Air, infiintata in decembrie 2004, are in prezent 8 avioane Boeing 737 si 400 de angajati. Operatorul low-cost, detinut de omul de afaceri Nelu Iordache, opereaza peste 50 de rute europene, in 14 state.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri