Operatorul aerian Lufthansa are un nou director general pentru Romania si Moldova, Patrick Artiel (foto), care il inlocuieste pe Stefan Versemann.
Stefan Versemann, de origine germana, a ocupat 4 ani functia de director pentru Romania.

Belgianul Patrick Artiel vine din Olanda unde a fost directorul general al grupului Lufthansa din ianuarie 2010.

Artiel a mai ocupat functiile de director general pentru Lufthansa si Swiss in Olanda, dar si director de vanzari Swiss in Belgia.

In vara anului 2012, Lufthansa va asigura conexiuni din Romania prin 110 zboruri saptamanale operate din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Sibiu. Cea mai des utilizata ruta este catre Munchen, urmata de Frankfurt.

Potrivit datelor proprii, cota de piata a grupului in Romania este de 23%.

La nivel mondial grupul Lufthansa, format din companiile Lufthansa, bmi, Germanwings, Austrian Airlines si Swiss Air, a transportat anul trecut un numar record de pasageri, 106,3 milioane de persoane, in crestere cu 7,5 procente comparativ cu anul anterior.

Grupul a crescut capacitatea cu 9,8% in 2011, in vreme ce valoarea locului pe km parcurs a crescut cu 7%. De asemenea, gradul de ocupare mediu a aeronavelor a scazut cu doua puncte procentuale, pana la 77,2%.

Sursa foto: www.flickr.com/photos/reisrevuefotoservice/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri