Doua partii au fost inaugurate oficial in weekend la Busteni

Doua partii noi, o instalatie pentru inzapezire artificiala si un sistem de iluminat nocturn au fost inaugurate oficial sambata in statiunea Busteni. Valoarea totala a lucrarilor s-a ridicat la aproximativ 3,7 milioane de lei, informeaza MDRT.

Odata cu noile dotari, domeniul schiabil din statiune isi dubleaza practic suprafata.

Investitia a fost realizata cu fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) si cu fonduri de la bugetul de stat prin Programul „Schi in Romania“, finantarea fiind derulata prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Noua partie de schi, Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri si un grad de dificultate mediu spre greu.

Aceasta este dotata cu un sistem de inzapezire artificiala care va asigura conditii propice pentru schi chiar si in perioadele cu putine precipitatii. In plus, a fost amenajata si o partie pentru sanie in lungime totala de 250 de metri.

In cadrul aceleasi investitii, vechea partie de schi, Kalinderu 1, a fost dotata cu un sistem de iluminat nocturn.

Valoarea totala a lucrarilor inaugurate sambata este de aproximativ 3,7 milioane de lei, din care valoarea fondurilor europene, alocate prin Programul Operational Regional (Axa 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabila a resurselor naturale si pentru cresterea calitatii serviciilor turistice), reprezinta aproape 2,5 milioane de lei.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a derulat in ultimii ani investitii de aproximativ 500 de milioane de lei in dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive in statiunile si localitatile turistice montane romanesti. In ultimii doi ani au fost construite 12 partii noi si au fost extinse si reamenajate alte in jur de 15 partii. De asemenea, au fost construite 9 instalatii noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) si 21 de sisteme de producere a zapezii artificiale.

Despre autor

Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri