Astfel, ANAT a lansat catre toate patronatele, asociatiile si federatiile din turism invitatia de a lucra impreuna la stabilirea, in termen de 15 zile, a unei strategii pentru turismul romanesc pentru urmatorii cinci ani, potrivit Mediafax.

"Am vorbit si cu celelalte patronate si vrem sa miscarea patronala sa stabileasca ceea ce vor face ministrii, si nu ministrii sa stabileasca ce sa facem noi.Ne-am saturat sa ne faca partidele politice strategii pe care sa le schimbe mereu. Se succed la guvernare tot felul de partide, care vin cu fel de fel de programe, pe care le tot schimba, iar turismul are de fiecare data de pierdut", a spus Martin.

Ea a spus ca "potentialul imens" pe care il are turismul romanesc ar putea fi valorificat cu adevarat doar in conditiile in care, indiferent de partidul sau alianta care vine la guvernare, va exista o strategie pe cinci ani, care sa fie asumata politic si aplicata intocmai.

Citeste si:

"Cine poate face aceasta strategie mai bine decat industria? Vom propune tuturor partidelor politice spre semnare si asumare aceasta strategie, iar daca nu semneaza inseamna ca nu sustin turismul romanesc. In functie de asta noi, asociatiile, vom acorda sustinere unui partid sau ministru", a afirmat presedintele ANAT.

Reprezentantii patronatelor din turism se vor intalni miercuri pentru primele discutii privind strategia in turism.