Anca Nedea, ANT: Industria turismului da paine foarte multor industrii conexe, este un motor care pune sangele sa circule in organismul tarii

Anca Nedea, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, sustine ca industria turismului nu mai trebuie certata pentru procentul pe care il reprezinta in produsul intern brut (PIB) al tarii intrucat aceasta este un motor pentru industrii conexe.

"Se intreaba tot timpul ce procent are industria turismului in PIB si ca ramanem pe acelasi 2%, care inainte era 1% si asa mai departe. Sa nu uitam ca industria turismului da paine, ca sa spun asa, foarte multor industrii conexe. Atunci cand un investitor face un hotel cumpara foarte multa mobila, are nevoie de instalatii, lucreaza cu partea de constructii, cu parti de amenajare, cere resursa umana trainuita, are nevoie si de specialisti si multe alte lucruri. De asemenea, cand vine un turist strain si consuma produse turistice el consuma si alte produse si genereaza in zona respectiva consum. Trebuie sa intelegem ce au inteles toate celelalte tari, ca industria travel este un motor care pune sangele sa circule in organismul tarii respective", a declarat Anca Nedea, presedintele ANT, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Nedea a mai spus ca vizeaza ca pana pe 31 martie 2016 legea turismului sa fie aprobata.

"Am facut in cadrul directiei generale de control si autorizare o echipa de lucru, manager de proiect fiind directorul acestei directii, pentru realizarea legii turismului. Stiti ca au circulat foarte multe variante. Am luat tot ce a fost ca varianta a legii turismului si legislatia existenta, care tine de alte ministere, dar care facea trimitere la industria turismului, si impreuna cu echipa am stat si am periat, pentru ca asta nu s-a facut niciodata, fiecare din partile din cadrul legal si am eliminat ce era anacronic, adica exista, dar nu se aplica pentru ca nu era aplicabil, se batea cap in cap, nu mai era de actualitate. Interesul trebuie sa fie national, am luat in considerare diferitele puncte marcate de-a lungul celor 4-5 ani de mediu privat, ceea ce aveau nevoie statul si ministerul de resort ca deschidere la nivel mondial, ceea ce reclama turistul final si protectia turistului final, iar ieri seara (n.r.: miercuri), la ora 1, am terminat de pus la punct acest proiect de lege cu echipa, ieri l-am dat in lucru si l-am trimis catre asociatiile patronale profesionale avand avizul ministrului de resort, Mihai Tudose", a spus Anca Nedea.

Presedintele ANT vrea sa ca saptamana viitoare sa convoace subcomisiile de lucru de la asociatiile profesionale pentru a stabili o varianta finala a legii turismului, care sa fie asumata de intreaga industrie si care sa fie aprobata pana la sfarsitul lunii martie anul viitor.

Citeste si:
ANT a decis cand va lansa strategia de marketing pentru turism
Presedinte ANT: Strategia de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Raport Oxford Economics: Câți profesori sunt plătiți din taxele Huawei
Setari Cookie-uri