Industria calatoriilor si a turismului din Grecia a crescut in 2018 cu 6,9%, un ritm de trei ori si jumatate mai ridicat decat al intregii economii elene, potrivit datelor Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor (WTTC), citate de Agerpres.

Turismul a avut anul trecut un aport de 20,6% la PIB-ul Greciei, fata de un nivel de doar 10,4% pe plan mondial, conform datelor WTTC. Aceasta inseamna ca unul din cinci euro cheltuiti in 2018, in Grecia, au venit din industria calatoriilor si turismului, a carei cifra de afaceri s-a ridicat la 37,5 miliarde euro.

Un sfert din numarul angajatilor eleni lucreaza in turism, adica aproximativ 988.600 de locuri de munca sunt legate de acest sector, arata datele WTTC.

Conform datelor publicate recent de Banca Centrala a Greciei, numarul de vizitatori a crescut cu 10,8%, pana la 30,1 milioane.

Cu 4,4 milioane de vizitatori, in crestere cu 18,2% comparativ cu 2017, germanii raman cel mai mare grup de turisti straini care au vizitat Grecia in 2018.

Citeste si:
Hello Holidays, investitie de 700.000 de euro in doua autocare de lux
Hello Holidays, investitie de...

Turismul este un motor cheie al economiei Greciei, tara care in luna august a anului trecut a pus capat celui de-al treilea program de asistenta financiara internationala convenit dupa criza financiara din 2010.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Christian Tour, afaceri in crestere. Cele mai vandute vacante