Peste 1,3 milioane de romani au ales anul trecut Ungaria ca destinatie de vacanta, se arata in datele Oficiului Central de Statistica al Ungariei.
Mai mult, pe parcursul anului 2011 in Ungaria au sosit in total 7,57 de vizitatori romani, in diverse scopuri.

Pe tot parcursul anului trecut, in spatiile de cazare comerciala din Ungaria turistii romani au petrecut 399.439 de nopti de cazare, reprezentand o crestere de 8% fata de aceeasi perioada a anului 2010.

Din acestea, un numar de 318.574 nopti au fost petrecute in hoteluri.

Astfel, pentru compania Eximtur, una dintre cele mai importante companii de calatorii din Romania, Ungaria a fost in 2011 printre cele mai solicitate destinatii externe, pentru care agentia de turism a inregistrat o crestere de 250% a numarului de turisti care au rezervat pachete turistice in grup si individual.

Printre locatiile preferate de romani se numara Budapesta, precum si alte locatii cu facilitati de spa si wellness.

Eximtur a lansat recent un catalog numit "Spa si relaxare in Ungaria", prin care intentioneaza sa creasca numarul turistilor pentru aceasta destinatie.

Compania Eximtur, condusa de Lucia Morariu, a incheiat anul 2011 cu o cifra de afaceri de peste 32 milioane de euro, in cresrere cu circa 18% fata de anul 2010, potrivit datelor proprii. Destinatiile externe au generat 9,6 milioane de euro, in crestere cu 27% fata de anul anterior.

Citeste si O zi din viata Luciei Morariu, Eximtur
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri