Ministrul a spus ca nu crede ca in acest an va avea timp de vacanta, dar daca va pleca intr-un scurt concediu, atunci va alege o destinatie din Romania.

Intrebat cum comenteaza declaratiile patronatelor din turism, care sustin ca sistemul all inclusive in unitatile turistice duce la obezitate si alcoolism, Petrescu a spus ca este problema fiecaruia cat vrea sa bea si sa manance si este, de asemenea, problema hotelierilor daca ofera sau nu acest tip de servicii.

"Eu nu prefer all inclusive, pentru ca imi place diversitatea. Dar daca nu e genul meu de a face turism nu inseamna ca altii nu il practica. Ar putea incuraja obezitatea daca ai avea acest regim de viata permanent. Nu cred ca incurajeaza", a mai spus Petrescu.

Ministrul a declarat saptamana trecuta, la targul de turism de la Berlin, ca hotelierii de pe litoral castiga mai mult din mancare daca nu vand pachete all inclusive, desi acest sistem le-ar aduce mai multi turisti.

Citeste si:

"Parerea mea este ca pierd turisti si evident ca pierd, dar daca dansilor le convine sa tina hotelurile asa, fara all inclusive, si calculele lor releva ca merita asa, e afacerea dansilor. Cei care ar trebui sa ofere aceste pachete all inclusive au alte interese. Probabil ca nu sunt atat de rentabile pentru ei cum sunt mesele daca le vand separat", a spus ministrul.

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, a declarat miercuri ca sistemul all inclusive in hoteluri duce la obezitate, consum mare de alcool si risipa.

Si presedintele ANAT, Corina Martin, spune ca sistemul all inclusive nu este o solutie pentru litoralul romanesc, pentru ca turistii vor sa manance de fiecare data la restaurante diferite.