Aeroportul Henri Coanda Otopeni a fost anul trecut pe locul 76 in topul celor mai aglomerate aeroporturi europene, cu 5,05 milioane de pasageri, iar anul acesta va urca 20 de locuri pana pe pozitia 56 prin preluarea a 2,4 milioane de pasageri de pe Baneasa.
Cu un trafic de pasageri de peste 7,45 milioane persoane, Henri Coanda Otopeni depaseste Marseille Provence Airport, Berlin Schönefeld Airport, Glasgow International Airport, Brussels South Charleroi Airport, Bologna Airport, Larnaca International Airport, Liverpool John Lennon Airport, Riga International Airport.

Cele mai aglomerate aeroporturi din Europa

Sursa: en.wikipedia.org

In 2015, traficul aerian din Romania ar putea depasi 16 milioane de pasageri.

Traficul aerian la nivelul Romaniei a depasit anul trecut 11 milioane de pasageri. Din traficul total, 90% este realizat de aeroporturile Otopeni, Timisoara si Cluj.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care cuprinde Aeroporturile Henri Coanda Otopeni si Aurel Vlaicu Baneasa, a inregistrat in anul 2011 un trafic total de 7.448.354 de pasageri, in crestere cu 5,9% fata de anul 2010.

Conform Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA), numarul pasagerilor transportati de companiile aeriene din intreaga lume a crescut cu 5,9% in 2011, comparativ cu 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri